Στην Ιεράπετρα ο εργολάβος με το επιτελείο του για την προσαγωγό διώρυγα Μύρτου

10:01 π.μ. - Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020
10:06 π.μ. - Τετ, 17/01/2020
Image: Στην Ιεράπετρα ο εργολάβος με το επιτελείο του για την προσαγωγό διώρυγα Μύρτου

Λίγο πάνω από 15 εκατομμύρια κ.μ. νερού στο Φράγμα Μπραμιανών

Από τα τέλη του Μάη βρίσκονται  στην Ιεράπετρα άνθρωποι της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου. Αυτή  την περίοδο εργάζονται στο κομμάτι της οργάνωσης των συνεργείων και της αναζήτησης χώρων  φύλαξης των μηχανημάτων και των αγωγών. Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανώλης Παπαδάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι επιτέλους ένα σημαντικό έργο για την Ιεράπετρα περνά στη φάση της υλοποίησης. Το έργο αναμένεται να κρατήσει δυο χρόνια.   Ως ΤΟΕΒ  συνεργάζονται και βοηθούν την εταιρία όπου χρειαστεί, ανέφερε ο πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι το έργο της προσαγωγού διώρυγας μαζί με τα συμπληρωματικά έργα θα «ελευθερώσουν» την Ιεράπετρα από τον φόβο της λειψυδρίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει τώρα να ασκηθούν πιέσεις για να γίνουν τα συμπληρωματικά έργα. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στα 47 εκατομμύρια ευρώ και αναζητείται τρόπος χρηματοδότησης ίσως μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε  ότι αφορά τις ποσότητες νερού στο Φράγμα Μπραμιανών είπε ότι στη λεκάνη του φράγματος υπάρχουν αυτή την περίοδο λίγο πάνω από 15 εκατομμύρια κ.μ. νερού. Τέλος αναφέρθηκε στον νέο αρδευτικό κανονισμό του ΤΟΕΒ για το 2020. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ