Στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) ο Αργύρης Πανταζής

9:31 π.μ. - Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023
09:06 π.μ. - Τετ, 07/31/2023
Image: Στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε)  ο Αργύρης Πανταζής

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) είχε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ‘’Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’ κος Αργύρης Πανταζής μετά από πρόσκληση του επί σειρά ετών προέδρου του Σ.Ε.Τ.Ε κου Γιάννη Ρέτσου. 

hxonews

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από μέλη του Σ.Ε.Τ.Ε αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με προσκεκλημένους πολιτικούς, επενδυτές και επιχειρηματίες της πρώτης γραμμής στον τομέα του τουρισμού. Δόθηκαν όλες οι κατευθύνσεις για το μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας ενώ παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στο σημαντικό ρόλο που πρέπει να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη του τουρισμού για τα επόμενα χρόνια. Αναλύθηκαν οι πέντε πυλώνες του Στρατηγικού Σχεδίου του Σ.Ε.Τ.Ε με ορίζοντα την υλοποίησή τους μέχρι και το 2030.

hxonews Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος Σ.Ε.ΤΕ
Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος Σ.Ε.ΤΕ

Ο πυλώνας των Επενδύσεων και της Ανταγωνιστικότητας στην τουριστική αγορά πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο ανέφερε στην τοποθέτησή του ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου κος Γιάννης Παράσχης. Οι Υποδομές είναι στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αναφέρεται ως ο δεύτερος και σημαντικός πυλώνας όπου στόχος είναι η κατασκευή υποδομών οι οποίες θα αλλάξουν το επίπεδο του τουριστικού προϊόντος. Ιδιωτικές Επενδύσεις και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο τρίτος πυλώνας. Η σε χαμηλά επίπεδα συνεργασία επενδυτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αναχθεί σε προτεραιότητα με σοβαρές επενδύσεις σε δημόσιους χώρους για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών για τα επόμενα χρόνια. Η Αγορά Εργασίας αναφέρεται ως ο τέταρτος πυλώνας με σημαντική την ανάγκη εξομάλυνσης τής, δίνοντας έμφαση σε δομές εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τουρισμό¨ μια συμφωνία με το κράτος και τους επενδυτές οι οποία θα πρέπει να τηρηθεί στο έπακρο προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην τουριστική αλυσίδα. Ο πέμπτος πυλώνας η Βιώσιμη Περιβαλλοντική Ανάπτυξη μιας και η Ελλάδα υστερεί ένατη της μεγάλης εικόνας του τουρισμού σε σχέση με την Ευρωζώνη

hxonews Ανδρέας Μεταξάς, επενδυτής
Ανδρέας Μεταξάς, επενδυτής

Η φέρουσα ικανότητα των προορισμών παράλληλα με την ορθή διαχείρισή τους θα φέρει σημαντικό αποτύπωμα και όφελος στον κλάδο του τουρισμού και κατά συνέπεια στις τοπικές κοινωνίες. Ως κατακλείδα διαπιστώνεται ότι η απαραίτητη έμφαση σε θέματα ανάπτυξης του τουρισμού θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Δυστυχώς η Ιεράπετρα κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν στόχευσε στην ορθή ανάπτυξη του τουρισμού με κορυφαίο παράδειγμα την ανύπαρκτη διαχείριση της νήσου Χρυσής, την απώλεια των γαλάζιων σημαιών, τη χαμηλή απορρόφηση πόρων για τον τουρισμό και την ελάχιστη τουριστική προβολή, αλλά και άλλα παραδείγματα που ως αποτέλεσμα είχαν τον εκτροχιασμό των ροών των επισκεπτών και τη στροφή τους σε άλλους ολιστικούς, καλύτερα οργανωμένους προορισμούς και αξιοθέατα. Βάζοντας τέλος στα λάθη του παρελθόντος διαμορφώνουμε μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού ένα τοπικό και υπερτοπικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό που αξιώνει η Ιεράπετρα. Αυτό διαβεβαιώνει τους Γεραπετρίτες επιχειρηματίες του τουρισμού ο κος Πανταζής δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμία του να συνεχίσει τη δραστηριότητά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δημοτική παράταξη ‘’Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα’’