Στην Αθήνα την Τρίτη ο Δήμαρχος για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

12:01 μ.μ. - Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023
12:01 μ.μ. - Παρ, 20/01/2023
Image: Στην Αθήνα την Τρίτη ο Δήμαρχος για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Συνάντηση με Πλακιωτάκη για επαφές με το Υπουργείο Υγείας

Αναφορικά με το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και τις τελευταίες εξελίξεις μετά την υποβολή παραίτησης του διευθυντή της Παθολογικής κλινικής που θα κλείσει λόγω έλλειψης γιατρών, μέχρι νεωτέρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος, η νυν δημοτική αρχή, όπως και προηγούμενες, ασχολείται επί σειρά ετών για τα θέματα του Νοσοκομείου, με δεκάδες ψηφίσματα, συναντήσεις και επαφές. Αλλά και με έμπρακτη στήριξη σε ό,τι τους έχει ζητηθεί.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες με τις διοικήσεις, είπε ότι ειδικότερα με τον Διοικητή των διασυνδεόμενων κ. Ανδρεαδάκη έχουμε φτάσει στα άκρα γιατί δεν υπάρχει εκπρόσωπος της Ιεράπετρας στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων. Με την πρώην Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Ε. Μπορμπουδάκη είχαμε αντίθετες απόψεις για το νοσοκομείο και όταν ήρθε για επίσκεψη στο Νοσοκομείο αφενός μεν δεν μας ενημέρωσε αφετέρου δε, μας έστησε για ώρες περιμένοντάς την για μια συνάντηση που τελικά δεν έγινε. Με τον πρώην αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Εμμ. Καλλιονάκη υπήρξε αντιπαράθεση γιατί, ακριβώς επειδή ήταν με την πλευρά της κυβέρνησης, υποψήφιος σε άλλη περιοχή της Κρήτης και θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει πράγματα για το Νοσοκομείο. πχ μέσω συνεργασίας με τον Δήμο να έχουμε ώριμες μελέτες και να κάνουμε νέα κτίρια. Ο κ. Καλλιονάκης παρουσίασε έργο με τα χρήματα του συλλόγου φίλων νοσοκομείου, χρήματα των δημοτών. Έπρεπε να διεκδικήσει πράγματα και χρηματοδοτήσεις για το νοσοκομείο και όχι να κάνει μπαλώματα. Ο Καλλιονάκης είναι παρελθόν, τον ευχαριστούμε για ό,τι έκανε, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, είπε ο κ. Καλαντζάκης.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση για μια δυναμική κινητοποίηση. Επισημαίνοντας πως θα πρέπει όλοι οι δημότες , να έρθουν, να συμμετάσχουν. Το νοσοκομείο μας ενώνει. Την επόμενη Τρίτη θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και κυβερνητικό Βουλευτή στο Λασίθι κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και θα επιδιωχθούν επαφές στο Υπουργείο Υγείας. Το οποίο είναι ενήμερο για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο μετά και την συνάντηση που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα για την παραίτηση του Παθολόγου. Επίκειται συνάντηση με την 7η ΥΠΕ και τον Διοικητή Ν. Παπαβασιλείου και τον εκτελών χρέη αναπληρωτή διοικητή κ. Γ. Πετράκη. Οι Γεραπετρίτες δεν θα αφήσουν να υπολειτουργεί το νοσοκομείο ή να κλείσει το νοσοκομείο. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα, τόνισε ο Δήμαρχος.