Στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

9:06 π.μ. - Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022
09:10 π.μ. - Πέμ, 20/06/2022
Image: Στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Συγκέντρωση στην είσοδο του ΤΕΠ του ΓΝΑΝ την Πέμπτη 20/10 στις 10.30 το πρωί

Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Πέμπτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ.

Αιτήματα:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες

- Μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, αφού με την ειδική μοριοδότηση μονιμοποιούνται ελάχιστοι. Όχι στην επαναφορά των εργολάβων.

- Αυξήσεις μισθών και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Αύξηση του ΒΑΕ επιδόματος και επέκταση και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

- Άρση των αναστολών εργασίας και επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία τους.

-Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για το καθηκοντολόγιο των ΔΕ νοσηλευτών. Ακύρωση του παράνομου «εντέλλεσθε» του διοικητή του ΓΝΑΝ

-Θεσμοθέτηση του επαγγελματικού τίτλου του ΔΕ Νοσηλευτή αντί του αδόκιμου τίτλου "Βοηθός Νοσηλευτής" - Μισθολογική και εκπαιδευτική αναβάθμιση των συναδέλφων ΔΕ

-Αξιοκρατικές κρίσεις για την επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών. Όχι στο καθεστώς των αναθέσεων με αποφάσεις διοικητή.

-Καθορισμό διαδικασίας για την αντιστοίχιση των πτυχίων ΤΕ των τμημάτων που μετεξελίχθησαν από ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια.

-«Ξεπάγωμα» των έργων για την κτιριακή αναβάθμιση του ΓΝΑΝ (ενεργειακή αναβάθμιση, μελέτη στατικότητας παλαιάς πτέρυγας, μελέτη ψυχιατρικής κλινικής)

-Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας ΓΝΑΝ