Στην 7η ΥΠΕ ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

9:38 π.μ. - Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022
09:09 π.μ. - Δευ, 26/38/2022
Image: Στην 7η ΥΠΕ ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Διαβάστε το δελτίο τύπου

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, συνάντηση του Συλλόγου μας και εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ. Κατά τη συνάντηση, υπήρξε κλίμα φιλικό και εποικοδομητικό αλλά με την διαπίστωση ότι κάθε όργανο συντονισμού των θεμάτων υγείας, είναι δεσμευμένο με τις κεντρικές οδηγίες και επιταγές.

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας κυρία Γκάγκα που μας ενημέρωσε για την αλλαγή του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας (κάτι που το δεχθήκαμε με ανακούφιση).

Κατά τον πολύωρο διάλογο που ακολούθησε με τους κυρίους Παπαβασιλείου και Αγαπίου, δεν αποσπάσαμε καμία δέσμευση για σύντομο διορισμό γιατρών και λοιπού προσωπικού. Μόνο την επιστροφή του Καρδιολόγου που η θέση του είναι στην Ιεράπετρα και είναι δεσμευμένος στον Άγιο Νικόλαο. Η λύση που προτάθηκε είναι μόνοι μας να βρούμε γιατρούς που θα θελήσουν να προσφέρουν υπηρεσίες με το καθεστώς covid ή με μπλοκάκι. Δεν υπάρχει προοπτική για σύντομη προκήρυξη θέσεων γιατρών για την Ιεράπετρα. Για το θέμα του Αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου και την ένταξη του στις προβληματικές τύπου Α1 περιοχές υπήρξε αρνητική απάντηση. Για την σκανδαλώδη και ανεξήγητη απόφαση της ενιαίας διοίκησης για περικοπή στις προκηρύξεις θέσεων γιατρών στην Ιεράπετρα, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Είναι σαφές ότι αναμένουν τον νέο υγειονομικό χάρτη που πολύ φοβόμαστε ότι θα καταδικάσει το Νοσοκομείο μας και θα το μετατρέψει ουσιαστικά σε δορυφορική μονάδα υγείας του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. Δηλαδή σε Κέντρο Υγείας. Οι θέσεις της συνολικής αντιμετώπισης του υγειονομικού προσωπικού στον νομό ωσάν τα τρία Νοσοκομεία να είναι ένα, οι προτάσεις για εκ περιτροπής χειρουργεία και οι μετακινήσεις γιατρών, μας βρίσκει αντίθετους, όπως αντίθετους μας βρίσκουν και οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού κυρίου Ανδρεαδάκη για συμβιβασμό της κοινωνίας στην στελέχωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με μετακινήσεις γιατρών από Ιεράπετρα. Η ενιαία διοίκηση υπήρξε καταστροφική για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας από την εποχή της ίδρυσης της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να την αποδεχόμαστε.

Το μόνο μόνο που απομένει είναι η αλλαγή των κεντρικών πολιτικών αποφάσεων. Και αυτό απαιτεί τη δική μας δυναμική αντίδραση στα σχέδια υποβιβασμού του Νοσοκομείου μας. Επαναλαμβάνουμε ότι χωρίς ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο για τον τόπο μας. Γι’ αυτό σύσσωμη η κοινωνία πρέπει να διατρανώσει την αποφασιστικότητα της στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο της Πέμπης 29 Σεπτεμβρίου. Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ-ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Πέμπτη 29 του Σεπτέμβρη στις 7μμ στην Κεντρική Πλατεία της Ιεράπετρας.

Για το Δ.Σ

Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Ανδρέας Μαμαντόπουλος                                             Πόπη Δασκαλάκη