Στη Χρυσή αρχές Ιουνίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκης

8:27 π.μ. - Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Παρ, 29/27/2020
Image: Στη Χρυσή αρχές Ιουνίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκης

Στόχος η οριστικοποίηση του διαχειριστικού σχεδίου της Χρυσής δηλώνει η Μ. Κοζυράκη στον Ηχώ 99,8

Στην Κρήτη αναμένεται αρχές Ιουνίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκης όπου πρόκειται να έχει σειρά επαφών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων επίσκεψη στη νήσο Χρυσή του Δήμου Ιεράπετρας . Ειδικότερα η Διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Μ. Κοζυράκη δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι έχει εκπονηθεί μετά από συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και του Υπουργείου ένα διαχειριστικό σχέδιο της Χρυσής που είναι απαραίτητο στοιχείο για να εκδοθεί στη συνέχεια η σχετική Υπουργική απόφαση με απώτερο στόχο την εφαρμογή του για την ομαλή διαχείριση και την προστασία του νησιού.  

Ο υπουργός  είπε η κα Κοζυράκη έχει πλήρη επίγνωση για την κατάσταση στο νησί το οποίο βάλλεται από παραβατικότητες και αυθαιρεσίες. Ο κ. Χατζηδάκης θέλει να δει από κοντά την κατάσταση   κατ΄  εφαρμογή και  του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου. Το σχέδιο διαχείρισης για τη Χρυσή έχει σταλεί στους εκπροσώπους των φορέων ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Για  αυτό και δεν είναι ανακοινώσιμο καθώς δεν έχει πάρει την τελική του μορφή αναμένοντας τις προτάσεις των φορέων.

Η κα Κοζυράκη αναφέρθηκε και στην επιστολή που  έχει σταλεί στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με ημερομηνία  27 Απριλίου και  φερόμενο αποστολέα τον κ….  Στην Επιστολή καταγράφονται διάφορα στοιχεία σχετικά με τη νήσο Χρυσή και καταγγέλλεται  πολυετής περιβαλλοντική κακοποίηση υπεραιωνόβιου κεδρόδασους, εκτεταμένη φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο καυσίμων, πολεοδομικές παραβάσεις κ.α.  Επικαλείται και δημοσιεύματα σε  μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη Χρυσή. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Η κ.α Διοικήτρια σχολίασε οτι τα στοιχεία του αποστολέα είναι γνωστά στην υπηρεσία.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: