Στη Νάπολη οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας

8:11 π.μ. - Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020
08:02 π.μ. - Τετ, 05/11/2020
Image: Στη Νάπολη οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Η δεύτερη συνάντηση για το πρόγραμμα «Humanoid robots for a future world» πραγματοποιήθηκε στην Νάπολη της Ιταλίας την περίοδο 13 έως 18 Δεκεμβρίου 2019 και συγκεκριμένα στο σχολείο Carlo Urbani στο San Giorgio a Cremano. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν 6 χώρες η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Τουρκία και η διοργανώτρια χώρα η Αυστρία. Στην Ιταλία ταξίδεψαν 6 μαθητές από την Ιεράπετρα και 2 καθηγητές ενώ στην συνάντηση πήραν μέρος περίπου 100 μαθητές και 12 καθηγητές από όλες τις χώρες.

Το πρόγραμμα Humanoid Robots for a future world έχει στόχο να συστήσει στους μαθητές ανεξάρτητα από το φύλο ή την επίδοση τους ένα νέο κόσμο, τον κόσμο της ρομποτικής, να προωθήσει την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών ανάμεσα στα σχολεία και να ανοίξει νέους ορίζοντες στα παιδιά μιας και το μέλλον τους πια βασίζεται στην χρήση αυτοματισμών και ρομποτικών συστημάτων.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής στην Ιταλία, οι μαθητές παρακολούθησαν επίδειξη ρομποτικών συστημάτων από τους μαθητές της Αυστρίας καθώς και γνώρισαν το προγραμματιστικό περιβάλλον του COSPACE. Στον ελεύθερο χρόνο έγινε επίσκεψη στη Νάπολη, στα ερείπια της Πομπηίας και στο Σορέντο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από τους μαθητές όσο και από τους καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την άψογη και ζεστή φιλοξενία που δέχτηκαν από τις οικογένειες που τους φιλοξενούσαν αλλά και από τους ιταλούς καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι για την εκεί διοργάνωση.

Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε στη Bordeaux της Γαλλίας και συγκεκριμένα στην παρακολούθηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος Robocup junior με 10 μαθητές από την Ελλάδα.

Πήραν μέρος οι ακόλουθοι μαθητές:

Βασιλάκης Μιχάλης

Μαργετάκη Θέμις

Παπαδομιχελάκη Αργυρώ

Σερασκέρη Μάρθα

Φραγκάκη Γεωργία

Χατζηιωάννου Γεώργιος

Συνοδοί καθηγητές :

Αλεβίζος Χρυσοβαλάντης

Κουφάκη Μαρία

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ