Στη φυλακή για 20 χρόνια ο Χανιώτης καθηγητής που ασελγούσε σε μαθήτριες

9:48 π.μ. - Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020
09:06 π.μ. - Δευ, 22/48/2020
Image: Στη φυλακή για 20 χρόνια ο Χανιώτης καθηγητής που ασελγούσε σε μαθήτριες

Σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον Χανιώτη καθηγητή, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε μαθήτριές του

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία των Χανίων στα τέλη του 2018, οδηγήθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ενώπιον των δικαστικών αρχών, με τον 58χρονο καθηγητή φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης, να κρίνεται ένοχος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και σε προσβολή αιδούς.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η τρέχουσα ποινή είναι το ανώτατο όριο κάθειρξης για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ το σημαντικό είναι ότι ο 58χρονος δεν έχει το ανασταλτικό δικαίωμα για την απόφαση της έφεσης που θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η δικαστική έδρα σύμφωνα με νομικές πηγές, ανακοίνωσε την απόφασή της αργά το απόγευμα του Σαββάτου, μετά την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την πρώτη κατηγορία (κατάχρηση σε ασέλγεια), κρίθηκε ένοχος σε όλες τις υποθέσεις των τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών, ενώ για την δεύτερη κατηγορία (προσβολή αιδούς), κρίθηκε ένοχος και στις δύο υποθέσεις.

Ο συνήγορος των οικογενειών των ανήλικων κοριτσιών, Γιώργος Περράκης, δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση της δικαιοσύνης, που, όπως είπε, «δικαίωσε τον πόνο των οικογενειών για τα αποτρόπαια εγκλήματα που υπέστησαν τα νεαρά κορίτσια».

Ο καταδικασμένος -πλέον από την ελληνική δικαιοσύνη- 58χρονος, θα επιστρέψει στο κελί των φυλακών όπου θα εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του, ενώ στις 7 Ιουλίου συμπληρώνει το πρώτο 18μηνο της ποινής.

zarpanews.gr