Στειρώνουν 100 αδέσποτα ζώα στα σφαγεία Ιεράπετρας

7:20 μ.μ. - Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
07:06 μ.μ. - Τετ, 20/20/2018
Image: Στειρώνουν 100 αδέσποτα ζώα στα σφαγεία Ιεράπετρας

Στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των παλιών δημοτικών σφαγείων της Ιεράπετρας, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, το τριήμερο πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων σκυλιών και γατιών της ευρύτερης περιοχής

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της Δημοτικής επιτροπής επιτήρησης των αδέσποτων, των δυο Φιλοζωικών Συλλόγων της πόλης και 8μελούς ομάδας εθελοντών κτηνιάτρων από τη Γερμανία, που έχουν αναλάβει τις  χειρουργικές επεμβάσεις.
 
«Μετά από προσπάθεια και προετοιμασία πολλών μηνών καταφέραμε να διαμορφώσουμε κατάλληλα τους χώρους των παλιών  δημοτικών σφαγείων της Ιεράπετρας, να συνεργαστούμε με την επιτροπή επιτήρησης των αδέσποτων, τους δυο φιλοζωικούς  συλλόγους μας και δεκάδες εθελοντές, ώστε να προσκαλέσουμε την ομάδα των 8 εθελοντών κτηνιάτρων της Γερμανικής οργάνωσης Tierarztepool και να ξεκινήσουμε να στειρώνουμε αδέσποτα σκυλιά και γάτες.

 
Πιστεύουμε ότι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να μειώσουμε και να περιορίσουμε τον αριθμό των αδέσποτων ζώων στην περιφέρεια μας.
 
Έχουμε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια των δυο Φιλοζωικών Συλλόγων της Ιεράπετρας, τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών και τη διάθεση πολύ περισσότερων να βοηθήσουν στο να μειώσουμε τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.
 
Ξεκινήσαμε την Τρίτη και σε ένα γεμάτο τριήμερο, οι εθελοντές κτηνίατροι από τη Γερμανία, ελπίζω ότι θα καταφέρουν να στειρώσουν γύρω στα 100 αδέσποτα ζώα», μας είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Ιεράπετρας.
 
Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Πιτυκάκης με τη συνδρομή αρκετών μελών του Συλλόγου, συμμετείχε στην προετοιμασία και την καταγραφή των αδέσποτων που έπαιρναν τη σειρά τους για στείρωση στο χώρο των παλιών δημοτικών σφαγείων.

 
«Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά από όλους και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Πανταζή που κατάφερε να οργανώσει το πρώτο τριήμερο των στειρώσεων αδέσποτων ζώων της Ιεράπετρας, γιατί το πρόβλημα  στην περιοχή μας, είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλο. Οι εγκαταστάσεις στα παλιά σφαγεία του Δήμου Ιεράπετρας έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα και πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των ζώων, οι  εθελοντές κτηνίατροι εργάζονται ακούραστα  και οι εθελοντές φιλόζωοι βοηθούν .
 
Πιστεύω ότι θα πρέπει να στειρωθούν όλα τα αδέσποτα ζώα και να επιβληθεί η στείρωση ακόμα και στα δεσποζόμενα υπό κάποιες προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει άλλος καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να μειώσουμε τον αριθμό των αδέσποτων σκυλιών κυρίως , από τους δρόμους της πόλης και των χωριών», μας είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Πιτυκάκης.

 
Με σύνθημα της «αρσενικό συν θηλυκό ισούται με ουδέτερο» η Γερμανική εθελοντική οργάνωση Tierarztepool ζητάει την υποστήριξη μας, για να συνεχίσει να στειρώνει αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, σώζοντας έτσι ζωές χιλιάδων σκυλιών και γατιών.
 
«Η οργάνωση μας ιδρύθηκε το 2006. Δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, κυρίως όμως στην Ελλάδα και στη Ρουμανία. Ήρθαμε στην Κρήτη με στόχο να κάνουμε τουλάχιστον  ένα τριήμερο πρόγραμμα στειρώσεων κάθε μήνα  σε κάθε Δήμο που θέλει να  συνεργαστεί μαζί μας με τη βοήθεια  των Φιλοζωικών οργανώσεων και των εθελοντών», μας είπε ο πρόεδρος της Γερμανικής εθελοντικής κτηνιατρικής  οργάνωσης κ Thomas Busch.

 
«Διαβάζαμε τα σχόλια των Γερμανών τουριστών που έγραφαν σε διάφορα μέσα, για την εικόνα των σκοτωμένων αδέσποτων ζώων στους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας και είπαμε ότι εκεί μπορούμε να πάμε να βοηθήσουμε να μειωθούν τα αδέσποτα ζώα από τους δρόμους.
 
Η δουλειά μας  αυτή στην Κρήτη, γίνεται δωρεάν, καθώς υποστηριζόμαστε οικονομικά από τις δωρεές του κόσμου.
 
Στειρώνουμε κάθε χρόνο γύρω στα 7000 ζώα. Το 50% των ζώων αυτών είναι θηλυκά. Το κάθε θηλυκό γεννάει γύρω στα 10 κουτάβια κάθε χρόνο. Έτσι προστατεύουμε γύρω στα 30.000 ζώα κάθε χρόνο , από έναν κόσμο στον οποίο θεωρούνται ανεπιθύμητα.
 
Με τις στειρώσεις μπορούμε να σώσουμε ζωές και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», καταλήγει ο κ Thomas Busch.
 
 
neakriti.gr