Στέφανος Χίος: Σήμερα η κατάθεση στους αστυνομικούς – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

7:33 π.μ. - Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020
07:07 π.μ. - Τρί, 28/33/2020
Image: Στέφανος Χίος: Σήμερα η κατάθεση στους αστυνομικούς – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Δεν αποκλείουν ακόμη και εκτέλεση συμβολαίου θανάτου

Κατάθεση στους αστυνομικούς αναμένεται να δώσει σήμερα ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ο ίδιος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ, όπου θα τον επισκεφτούν σήμερα οι άνδρες της Ασφάλειας Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στόχος των αρχών είναι να μάθουν λεπτομερώς τι ακριβώς πριν, μετά και κατά την διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης, ώστε να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του συμβάντος.

Παράλληλα, θα προσπαθήσουν να ενημερωθούν για το αν ο κ. Χίος δεχόταν απειλές το τελευταίο διάστημα ή είχε διενέξεις και διαφορές με πρόσωπα από το επαγγελματικό ή φιλικό του περιβάλλον.

Άλλωστε, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, μιλώντας ανώνυμα στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται και το όχημα του δημοσιογράφου, αλλά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Χίος δέχτηκε τους πυροβολισμούς, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, στα Βριλήσσια, στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντέδρασε ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, προκειμένου προστατευτεί.

Μάλιστα, ο ένοπλος ξαφνιάστηκε, αλλά συνέχισε να πυροβολεί, ενώ δύο βολίδες καρφώθηκαν στο όχημα.

Τότε, ο Στέφανος Χίος άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ η γυναίκα του που ήταν στο σπίτι βγήκε να δει τι συμβαίνει, τη στιγμή που ο ένοπλος και ένας συνεργός του τρέπονταν σε φυγή.

Ο κ. Χίος δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ η μία σφαίρα πέρασε ξυστά από την καρωτίδα.

Αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής περισυνέλλεξαν από το σημείο της ένοπλης επίθεσης κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών.

in.gr