ΣτΕ: Για ποια επαγγέλματα αποφάσισε την υποχρεωτική εγκατάσταση POS

8:52 π.μ. - Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018
08:11 π.μ. - Πέμ, 22/52/2018
Image: ΣτΕ: Για ποια επαγγέλματα αποφάσισε την υποχρεωτική εγκατάσταση POS

Με τη βούλα του Συμβουλίου Επικρατείας οφείλουν να διαθέτουν μηχάνημα πληρωμής μέσω κάρτας (POS) δικηγόροι, γιατροί, βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες

 
Η αυξημένη 7μελής σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον επίσης αντιπρόεδρο Μιχάλη Πικραμένο, με μια σειρά αποφάσεών της (2457-2462/2018) έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το μέτρο απορρίπτοντας τις προσφυγές.
 
Με τη βούλα του Συμβουλίου Επικρατείας οφείλουν να διαθέτουν μηχάνημα πληρωμής μέσω κάρτας (POS) δικηγόροι, γιατροί, βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες.
 
Η αυξημένη 7μελής σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον επίσης αντιπρόεδρο Μιχάλη Πικραμένο, με μια σειρά αποφάσεών της (2457-2462/2018) έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το μέτρο απορρίπτοντας τις προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Σερρών και Δράμας, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και 19 ακόμη δικηγόρων.
 
Όλοι οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι το επίμαχο νομοθετικό πλαίσιο αντισυνταγματικό, αντίθετο στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό δίκαιο αλλά και μη νόμιμο.
 
 
in.gr