Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσει ο δήμος Ιεράπετρας

6:55 μ.μ. - Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
06:09 μ.μ. - Τρί, 28/55/2021
Image: Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων  θα αποκτήσει ο δήμος Ιεράπετρας

Έργο προϋπολογισμού 39.680 €.

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη, σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.),προϋπολογισμού 39.680 €.

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) είναι ένα πρόγραμμα που αφορά την χωροθέτηση είκοσι δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτροκίνητων οχημάτων και θέσεων στάθμευσης Η/Ο, ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και χαρτογράφηση της περιοχής παρέμβασης. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, στη συνέχεια, ανέφερε τα εξής: «Αξιοποιώντας προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, στοχεύουμε σε έργα και υποδομές ανάπτυξης που βελτιώνουν και οδηγούν την Ιεράπετρα στο μέλλον.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η μετάβαση σε μια οικονομία που βασίζεται στην κατανάλωση λιγότερων ορυκτών πόρων και στην υλοποίηση ενός σχεδίου μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ύστερα από την κατάθεση στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» πρότασης για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ύψους 1.101.743,56 €, συνεχίζουμε με την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με σταθμούς φόρτισης φέρνοντας έτσι την ηλεκτροκίνηση στη ζωή των πολιτών».