Στα Υπουργεία ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας για το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης και τους ελέγχους στην αγορά

11:52 π.μ. - Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Δευ, 19/52/2024
Image: Στα Υπουργεία ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας για το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης και τους ελέγχους στην αγορά

Σε Αυγενάκη και Καιρίδη σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου

Ο κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης, Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την συνάντηση των αγροτών σήμερα με τους υπουργούς Αυγενάκη και Καιρίδη προκειμένου να συζητήσουν μείζονα προβλήματα.

Η συνάντηση αυτή έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό αλλά τώρα επισπεύστηκε λόγω των καταστάσεων που επικρατούν αναφέρει στον ΗΧΩ 99.8 ο κ. Βιαννιτάκης «Στην συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη θα συζητηθούν γενικότερα αγροτικά ζητήματα, ωστόσο έχουν εστιάσει στο θέμα των ελέγχων στην εφοδιαστική αλυσίδα και στις παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν αναφορικά με το εισόδημα των αγροτών.»

Ένα ακόμη θέμα που θα θίξουν οι αγρότες αυτή την φορά στον κ. Καιρίδη είναι το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού, καθώς δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εργατών γης. Επιπλέον, φλέγοντα ζητήματα αποτελούν ο ποιοτικός έλεγχος στις εισαγωγές και οι αλλαγές στις τιμές από το χωράφι στο ράφι. Κλείνοντας, ο κ. Βιαννιτάκης επισήμανε ότι ο κάθε υπουργός οφείλει να αναλάβει την ευθύνη του.