Στα ύψη οι τιμές στα καύσιμα

9:31 π.μ. - Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018
09:11 π.μ. - Δευ, 05/31/2018
Image: Στα ύψη οι τιμές στα καύσιμα

Οι πρωταθλητές της ακρίβειας σε Λεκανοπέδιο και περιφέρεια

Άναρχη κατάσταση και όργιο κερδοσκοπίας στην αγορά των υγρών καυσίμων με τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης να έχουν εκτοξευτεί ακόμη και στα επίπεδα των 2 ευρώ ανά λίτρο στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.
 
Τα καπέλα σε πρατήρια των νησιών φτάνουν και τα 0,40 ευρώ σε σχέση με τη μέση πανελλαδική τιμή ενώ οι διαφορές από βενζινάδικο σε βενζινάδικο στο Λεκανοπέδιο αγγίζουν τα 0,20 ευρώ το λίτρο.
 
Η κερδοσκοπία σε όλο της το μεγαλείο, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων αλλά και η άνοδος της μέσης τιμής της αμόλυβδης κατά 4 λεπτά το λίτρο, μέσα σε λίγες ώρες, στο όνομα της ανοδικής πορείας των διεθνών τιμών του πετρελαίου στα 77 δολάρια το βαρέλι, παρ’ ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες καυσίμων έχουν αγορασθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.
 
Η αγορά ακολουθεί δικούς της κανόνες όπως προκύπτει από τις τιμοληψίες σε νησιά των Κυκλάδων οι τιμές έχουν εκτιναχθεί ακόμη και στα 1,97 ευρώ το λίτρο, όπως στην Κίμωλο. Στην Αμοργό 1,96, την Ανάφη 1,94, τη Μήλο 1,93, κοντά στα 1,90 κινούνται οι ανώτατες τιμές σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο. Και ενώ η μέση πανελλαδική τιμή στις 9 Μαΐου μετρήθηκε στα 1,593 ευρώ το λίτρο.
 
 
in.gr