Στ. Καρτέρης – Η οικονομία στο απόσπασμα

12:42 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Δευ, 30/42/2022
Image: Στ. Καρτέρης – Η οικονομία στο απόσπασμα

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριο Ελλάδος - Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης στον Ηχώ 99,8 με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνική Οικονομία μετά την Πανδημία. Προκλήσεις - Κίνδυνοι»

Ημερίδα με θέμα: «Η Ελληνική Οικονομία μετά την Πανδημία. Προκλήσεις - Κίνδυνοι» διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Ο πρόεδρος κ. Σταύρος Καρτέρης μίλησε στον Ηχώ 99,8 τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας και όχι μόνο, τονίζοντας πόσο η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν ανατρέψει τις προβλέψεις για ανάκαμψη. Μίλησε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και το χρηματιστήριο ενέργειας καταθέτοντας ορισμένες προτάσεις με τις οποίες εκτιμά ότι θα μπορέσουν να στηριχτούν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό λύσεις να δοθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας που είναι οι νέοι τους οποίους όπως είπε πρέπει να τους κρατήσουμε στην Ελλάδα, μίλησε για τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα αλλά και την αναγκαιότητα για δημόσιες επενδύσεις κάτι που θα βοηθήσει και το νησί μας κάνοντας αναφορά στο σημείο σε έργα όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλλι και τον ΒΟΑΚ. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε χιλιόμετρο νέου οδικού δικτύου που δημιουργείται στον ΒΟΑΚ προσφέρει στο Ακαθάριστο Εγχώριο προϊόν το ποσό του 1,5 δις ευρώ κάθε χρόνο.

Μίλησε ακόμα για την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης της χώρας σε δυο κατευθύνσεις αυτή της κοινωνικής συνοχής και την παροχή δημόσιων αγαθών όπως η υγεία και η παιδεία και αυτή της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων.

Ακούστε εδώ τον κ. Καρτέρη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εκδήλωσης και οι Ομιλητές

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής

Κρήτης διοργανώνει από το 1998 εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ημερίδες

οικονομικού ενδιαφέροντος με υψηλού επιπέδου ομιλητές.

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης 2022 διοργανώνει στο

Ηράκλειο, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30 στην αίθουσα

«Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ημερίδα με θέμα:

«Η Ελληνική Οικονομία μετά την Πανδημία. Προκλήσεις - Κίνδυνοι»

Ομιλητές της Εκδήλωσης θα είναι οι κ.κ.:

Αρκολάκης Κωνσταντίνος: Καθηγητής Οικονομικών, Πανεπιστημίου Yale

Βέττας Νίκος: Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Καθηγητής Οικονομικού

Πανεπιστημίου Αθηνών

Μακαντάση Φαίη: Διευθύντρια Ερευνών διαΝΕΟσις

Παπαϊωάννου Ηλίας: Καθηγητής Οικονομικών London Business School

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Γιώργος Σαχίνης