Σούζαν Ίτον: Τα βλέμματα στο πόρισμα των ψυχιάτρων για τη δολοφονία της βιολόγου

11:34 π.μ. - Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020
11:01 π.μ. - Παρ, 10/34/2020
Image: Σούζαν Ίτον: Τα βλέμματα στο πόρισμα των ψυχιάτρων για τη δολοφονία της βιολόγου

Πλέον ο νεαρός κατηγορούμενος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία περί βιασμού της 60χρονης Αμερικανίδας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ψυχιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε το προηγούμενο δίμηνο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Πλέον αναμένεται η έκδοση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ επισημαίνεται ότι τα νέα στοιχεία θα συμπεριληφθούν στον φάκελο της υπόθεσης, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι κατά τους δύο προηγούμενους μήνες ο 27χρονος Χανιώτης, που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση, είχε μεταφερθεί από τις φυλακές της Τρίπολης στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού.

Εκεί υποβλήθηκε σε ψυχιατρικές εξετάσεις, όπως είχε παραγγελθεί από τις δικαστικές Αρχές.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του φερόμενου ως δράστη της στυγερής δολοφονίας της άτυχης βιολόγου, το πόρισμα των ψυχιάτρων που παρακολούθησαν και εξέτασαν τον 27χρονο πρόκειται - μόλις συνταχθεί - να σταλεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών είχε ομολογήσει τον περασμένο Ιούλιο στις αστυνομικές Αρχές το ειδεχθές έγκλημα, αλλά και τον βιασμό της αδικοχαμένης επιστήμονα, την οποία είχε πετάξει μέσα σε γερμανικό καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο Μάλεμε Χανίων.

Πλέον ο νεαρός κατηγορούμενος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία περί βιασμού της 60χρονης Αμερικανίδας.

Η αείμνηστη Σούζαν Ίτον είχε φτάσει στη χώρα μας από τη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου διέμενε μόνιμα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στις 2 του περασμένου Ιουλίου έφυγε από τις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ για να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή, χωρίς να επιστρέψει ποτέ... Μετά από μέρες αγωνιώδους αναζήτησης, το πτώμα της εντοπίστηκε από ντόπιους περιπατητές μέσα σε ένα γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, κοντά στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά.

Οι ισχυρισμοί του 27χρονου

Θυμίζουμε ότι στην απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου, απόσπασμα της οποίας είχε έρθει στο “φως” της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες, αναφέρεται ότι ο ίδιος βρισκόταν «σε μια ερωτική υπερένταση» και ήθελε να προβεί «σε σεξουαλική πράξη με άγνωστη, ακόμη και με βίαιο τρόπο».

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω απόσπασμα αναφέρεται ότι ο νεαρός Κρητικός «(…) σταμάτησε για λίγο το αυτοκίνητό του και άφησε τη γυναίκα να προπορευτεί. Χωρίς να καταλάβει το γιατί, έστριψε το τιμόνι του αυτοκινήτου προς τη γυναίκα και τη χτύπησε. Αρχικά ήταν ζωντανή. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε να πάρει την Αστυνομία ή ασθενοφόρο, αλλά λόγω του ότι είχε καταλάβει ότι η κατάστασή της ήταν αρκετά σοβαρή αποφάσισε, για να μην μπλέξει χειρότερα, να δει με ποιο τρόπο θα εξαφανίσει τη γυναίκα. Τον βρήκαν οι γονείς του και τα παιδιά, και τους είπε ότι όλη τη μέρα έκανε δουλειές... Πρώτη φορά ένιωσε το συναίσθημα να σκοτώσει. Τη συγκεκριμένη περίοδο βρισκόταν σε μια ερωτική υπερένταση και ήθελε να προβεί σε σεξουαλική πράξη με άγνωστη, ακόμα και με βίαιο τρόπο, και γι’ αυτό ασέλγησε τρεις φορές σε βάρος της (...)».

Εξάλλου, τον περασμένο Ιούλιο, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, ο πατέρας του καθ’ ομολογία βιαστή και δολοφόνου της Ίτον είχε εκφράσει την εμπιστοσύνη του προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ είχε ζητήσει, ακόμη, συγνώμη εκ μέρους του γιου του για το κακό που εκείνος προκάλεσε. «Ό,τι κάνει η Δικαιοσύνη... Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη», ανέφερε αρχικά τότε στις δηλώσεις του ο πατέρας του νεαρού Κρητικού. Στην ερώτηση για το πώς είναι ο ίδιος μετά τον ορυμαγδό των εξελίξεων που ξέσπασαν μετά το έγκλημα που διέπραξε το παιδί του, ο πατέρας του 27χρονου αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν είμαι καλά... δεν είμαι καλά». Εξάλλου, στην ερώτηση για το αν ο ίδιος ζητά συγνώμη εκ μέρους του γιου του, ο πατέρας απάντησε: «Ναι, ναι, ναι!».

neakriti.gr