Σούζαν Ίτον: Ξεκινάει η δίκη για τη στυγερή δολοφονία με την παρουσία συγγενών θύματος και θύτη

8:33 π.μ. - Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
08:10 π.μ. - Τρί, 13/33/2020
Image: Σούζαν Ίτον: Ξεκινάει η δίκη για τη στυγερή δολοφονία με την παρουσία συγγενών θύματος και θύτη

Μια πολύκροτη υπόθεση για ένα ειδεχθές έγκλημα που έχει κεντρίσει το πανελλήνιο και διεθνές ενδιαφέρον με παρόντες και ανταποκριτές από ξένα ΜΜΕ

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η εκδίκαση της υπόθεσης για τον βιασμό και τη δολοφονία της 60χρονης Σούζαν Ίτον, τον Ιούλιο του 2019, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

 Στο εδώλιο θα καθίσει ένας νεαρός Κρητικός, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 15 Ιουλίου του περασμένου έτους, μερικές ημέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της διακεκριμένης επιστήμονα. Πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίος έκτοτε παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Ο κατηγορούμενος βαρύνεται για δύο κακουργήματα: για βιασμό και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 28χρονος που κρατείτο στις φυλακές Τριπόλεως, έχει μεταχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ας σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας στη σημερινή δίκη θα είναι δρακόντεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δίκη που ξεκινά σήμερα θα δώσει το “παρών” η μητέρα του κατηγορουμένου, ενώ ο ιερέας πατέρας του δε βρίσκεται στη λίστα των μαρτύρων και είναι αβέβαιο αν θα παραστεί στο δικαστήριο. Από την πλευρά του θύματος, το “παρών” θα δώσουν η αδερφή της Σούζαν Ίτον και ο σύζυγος της αδερφής της, οι οποίοι ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα προκειμένου να παρευρεθούν στην πολύκροτη δίκη. Ας σημειωθεί ότι το ζεύγος έλαβε ειδική άδεια λόγω COVID-19, για να ταξιδέψει στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Εξάλλου, στη δίκη αναμένεται να βρίσκεται τουλάχιστον ένας συνάδελφος του θύματος από το Πανεπιστήμιο της Δρέσδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, αποτελεί ερωτηματικό το αν θα δώσει το “παρών” στα Δικαστήρια Ρεθύμνου ο σύζυγος της αδικοχαμένης Ίτον, ο οποίος είναι ψυχολογικά ράκος.

hxonews

neakriti.gr