Σοκ: Νεκροί 14 άνθρωποι με την πρώτη καταιγίδα στη Δυτική Αττική - Δείτε Βίντεο

4:00 μ.μ. - Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017
04:11 μ.μ. - Τετ, 15/00/2017
Image: Σοκ: Νεκροί 14 άνθρωποι με την πρώτη καταιγίδα στη Δυτική Αττική - Δείτε Βίντεο

Ανείπωτη τραγωδία στη Μάνδρα

Πνίγηκαν δέκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες - Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου - Δεκατέσσερις τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη
 
Αδιανόητη τραγωδία από την καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Δυτική Αττική, καθώς στη Δυτική Αττική δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους! Η Πυροσβεστική δίνει δώδεκα νεκρούς στη Μάνδρα, το Λιμενικό εντόπισε δύο σορούς (έναν άντρα 55 ετών στο λιμάνι της Ελευσίνας και ακόμη έναν ηλικίας 80 ετών στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στα ΕΛΠΕ).

Για έντεκα νεκρούς συνολικά κάνει λόγο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. 
 
Ο ένατος νεκρός μεταφέρθηκε στις 14:46 στο Θριάσιο, η δέκατη νεκρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο περίπου στις 15:30 και περίπου στις 16:00 έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε και ενδέκατος νεκρός. Στις 16:30 η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ακόμη δύο νεκροί: Ένας άντρας που βρέθηκε νεκρός σε υπόγεια κατοικία στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου στη Μάνδρα και μία γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε επιχείρηση επί των οδών Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, επίσης στη Μάνδρα. Ο 14ος νεκρός εντοπίστηκε περίπου στις 17:00 το απόγευμα, σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή της Μάνδρας,μεταξύ του 5ου και 6ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.
 
Από τα δεκατέσσερα θύματα, δέκα από τους νεκρούς είναι άντρες, ενώ οι τέσσερις σοροί ανήκουν σε γυναίκες.
 
Φωτογραφία από την οδό Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα όπου εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή μέσα στο σπίτι της. Οι πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή μέσα σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται επίσης επί της οδού Ρόκα δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν στις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης. Επρόκειτο για το 13ο θύμα της ανείπωτης τραγωδίας.




Από τα θύματα έχει αναγνωριστεί  μια γυναίκα ενώ οι πέντε νεκροί άνδρες, που δεν έχουν αναγνωριστεί, είναι ηλικίας από 40 έως 70 ετών.
 
Επισήμως ένας αγνοούμενος και 14 τραυματίες
 
 
Στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης η Πυροσβεστική έκανε λόγο για έναν δηλωμένο αγνοούμενο. Για τον εντοπισμό του ανθρώπου του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Καντίνες στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. 
 
Δεκατέσσερις είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο με μια γυναίκα να νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σταθερή κατάσταση. Επί πολλές ώρες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, καθώς δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και δρόμοι έχουν καταρρεύσει.
 






Αρχικά εντοπίστηκε νεκρή μια γυναίκα, ηλικίας 82 ετών, μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη 8 και λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένας άντρας 85 ετών, επίσης στο σπίτι του που ήταν υπόγειο, στην οδό Αγαμέμνονος. Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εντοπίστηκε και τρίτος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου και ο οποίος «προφανώς παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.
 
Στις 12 το μεσημέρι η κυρία Μαλλίρη ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο, σε αύλιο χώρο. Πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.




Πέμπτη εντοπίστηκε νεκρή μια 90χρονη γυναίκα, στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Αίαντος. Πιθανότατα η ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να βγει από το σπίτι και να γλιτώσει, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένη στα κάγκελα της αυλής της... 
 
Το πέμπτο και το έκτο θύμα βρέθηκαν στη θάλασσα από κυβερνήτη λάντζας που ενημέρωσε το Λιμενικό ότι εντόπισε δύο σορούς, τη μια στο κεντρικό λιμάνι της Ελευσίνας και τη δεύτερη στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τα Ελληνικά Πετρέλαια. Στο λιμάνι της Ελευσίνας βρέθηκε νεκρός ένας άντρας 55 ετών, ενώ ο άνθρωπος που βρέθηκε πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή των ΕΛΠΕ είναι 80 ετών.  
 
Στην περιοχή έσπευσαν άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάσυρση των σορών.
 
Η συγκλονιστική στιγμή που οι ομάδες διάσωσης περισυλέγουν την σορό του 65χρονου, από εξωτερικό χώρο στην Μάνδρα



 
 
Το σημείο όπου εντοπίστηκε ένας από τους νεκρούς



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αρκετές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αυτή την ώρα ελέγχονται όλα τα υπόγεια και οι πλημμυρισμένοι χώροι, υπό τον φόβο κι άλλων εγκλωβισμένων. 
 
Συνολικά στο Θριάσιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί δεκατέσσερα άτομα. Ανάμεσά τους δύο γυναίκες με υποθερμία που διέμεναν στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα, όπου εντοπίστηκε και η μια από τις νεκρές, και ο οδηγός ενός βυτιοφόρου που τραυματίστηκε στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων. Από τους τραυματίες η μία γυναίκα είναι διασωληνωμένη.



Για τις φονικές πλημμύρες, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και ενημερώθηκε για την κατάσταση και την πορεία των επιχειρήσεων, ενώ ο υπουργός αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην περιοχή.
 
Η ισχυρή βροχόπτωση που ξέσπασε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δρόμους-ποτάμια και αρκετούς εγκλωβισμένους καθώς τα ορμητικά νερά έφτασαν σε ορισμένα σημεία το 1,5 μέτρο ύψος.
 
600 κλήσεις για βοήθεια!
 
 
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες 600 κλήσεις για βοήθεια από εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, οι άντρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν συνολικά 86 άτομα των οποίων η ζωή κινδύνευε.
 
Στις 17:00 το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου επιχειρούσαν συνολικά 70 συνεργεία αποτελούμενα από 190 πυροσβέστες οι οποίοι επιβαίνουν σε 55 οχήματα.
 
Σύμφωνα με την τροχαία γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, 
▪στο 15.5 χλμ (Ασπρόπυργος), ρεύμα προς Κόρινθο, 
▪ στο 21 χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας και
▪ 24 χλμ (κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.
 
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιάννη Βασιλείου, τα σχολεία της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ για αύριο θα επανεξεταστεί το ζήτημα. Λίγο μετά τις 9 το πρωί πάντως και οι δύο αυτές περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της περιφέρειας.
 


Πηγή: protothema.gr