Σοβαρές καταγγελίες Καλλιονάκη για ατασθαλίες και παράνομες συναλλαγές στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

12:29 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Τετ, 07/29/2022
Image: Σοβαρές καταγγελίες Καλλιονάκη για ατασθαλίες και παράνομες συναλλαγές στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ευτυχώς που είμαι ανεπιθύμητος από τους συγκεκριμένους ανθρώπους και όχι από το σύνολο της κοινωνίας της Ιεράπετρας

Με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου εκτός των προβλημάτων που εξέθεσαν, έκαναν προσωπική,  φραστική επίθεση στον Αναπληρωτή Διοικητή μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Εμμ. Καλλιονάκη για την επίθεση που δέχτηκε προχωρώντας μάλιστα σε σοβαρές καταγγελίες για ατασθαλίες και παράνομες συναλλαγές.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής Διοικητής, ευτυχώς που είμαι ανεπιθύμητος από αυτή την ομάδα ανθρώπων και όχι το σύνολο της κοινωνίας της Ιεράπετρας.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω έργο και αυτό είναι η απάντηση στα όσα ψευδώς αναφέρονται ότι το νοσοκομείο καταρρέει και ότι υπό τη διοίκηση μου υπολειτουργεί.

Προφανώς κάποιοι εργαζόμενοι είχαν συνηθίσει σε νωχελικές διοικήσεις που δεν τους χαλούσαν τη βόλεψή τους. Το νοσοκομείο δουλεύει χάρη στους ευσυνείδητους εργαζόμενους. Είναι ενδεικτικό ότι δεν είδαμε γιατρούς στην κινητοποίηση. Ο σύλλογος εργαζομένων είναι χειραγωγούμενος. Οι εκλογές μεθοδεύτηκαν, στην πορεία ο πρόεδρος οδηγήθηκε εσωτερικά σε παραίτηση και ανέλαβε προσωρινά άλλος.

Μεμονωμένα πρόσωπα φωνάζουν και τραμπουκίζουν. Κάποιοι θέλουν να σταματήσουν τα έργα που γίνονται στο Νοσοκομείο και για να τα σταματήσουν πρέπει να φύγει αυτός που τα κάνει . Με αυτή την κατάσταση όμως που δημιουργήθηκε, τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας πανελλαδικά, πώς περιμένουμε να έρθουν γιατροί ή άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, υποστήριξε ο κ. Καλλιονάκης.

Για τον αξονικό τομογράφο για τον οποίο γίνεται τόσος λόγος είπε ότι, το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι στο νοσοκομείο και στόχος είναι να λειτουργήσει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών.

Φαίνεται όμως ότι έφερε προβλήματα εσωτερικά. Προέκυψε  ζήτημα με τις άδειες οι οποίες θα έπρεπε να εναρμονιστούν με την εκπαίδευση στο μηχάνημα.

Η ακτινολόγος και διευθύντρια του τμήματος, εγγράφως και προφορικά είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τον αξονικό επικαλούμενη δικούς της λόγους. Συμφώνησα να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του αξονικού ώστε να μην δημιουργούνται τριγμοί που υπήρχαν από τότε που ήταν πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων. Έκανα δηλαδή το χατιράκι της. Έχει υποβάλλει την παραίτησή της και εάν το επιθυμεί μπορεί να φύγει.

Προς το παρόν πάντως εργάζεται κανονικά, ανέφερε.

Σε άλλο σημείο κ. Καλλιονάκης έκανε λόγο για φαινόμενα διαφθοράς, είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις στο Νοσοκομείο για τις οποίες έχουν γίνει ΕΔΕ, υπάρχει περίπτωση που γιατρός απαίτησε χρήματα από ασθενή και παρά τις προειδοποιήσεις του συνέχισε. Για το θέμα μάλιστα εκκρεμεί προκαταρκτική και ΕΔΕ αλλά κωλυσιεργεί.

Είπε στη συνέχεια ότι άνθρωποι που τώρα φωνάζουν φυγάδευσαν νύχτα τα μηχανήματα της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιεράπετρας στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και επεσήμανε ότι οι μηχανισμοί συσπειρώνονται εναντίον αυτών που θέλουν να κάνουν την κάθαρση.

Κλείνοντας είπε ότι, περιμένουμε  την  7η ΥΠΕ θα σκύψει πάνω στα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Λασιθίου είναι ενήμερoς για όλα. Ο νέος Διοικητής της 7ης ΥΠΕ έχει μια πρώτη γνώση ωστόσο επίσημα θα ενημερωθεί προσεχώς.