Σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Ιεράπετρας από την ακύρωση του καρναβαλιού

11:58 π.μ. - Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
11:02 π.μ. - Παρ, 28/58/2020
Image: Σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Ιεράπετρας από την ακύρωση του καρναβαλιού

Οι πρόεδροι Εμπορικού Συλλόγου και Συλλόγου Καφέ Εστίασης στον Ηχώ 99,8

Για τεράστια οικονομική ζημιά στα καταστήματα της Ιεράπετρας με την ακύρωση του καρναβαλιού κάνει λόγο μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης. Σαφώς δεν μπορούμε να μην σεβαστούμε τις αποφάσεις του Υπουργείου ωστόσο όμως δεν παύει να είναι μια αρνητική εξέλιξη για την κίνηση στα καταστήματα. Τίθεται δε ερώτημα γιατί να ακυρώνονται καρναβάλια όταν άλλες δραστηριότητες όπως αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν κανονικά. Ως τοπική οικονομία δεχόμαστε άλλο ένα χτύπημα μετά τις αρνητικές επιπτώσεις με τις κακές τιμές σε αγροτικά προϊόντα και ελαιόλαδο, τονίζει.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μπινιχάκη:

Από την πλευρά του ο κ. Μιχελαράκης επισημαίνει ότι ήδη από τα όσα ακούει ο κόσμος για τον κορωνοϊό ανησυχεί και οι επιπτώσεις έχουν ήδη φανεί στα μαγαζιά της περιοχής. Ακυρώνονται εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού όταν από την εποχική γρίπη έχουν χαθεί αρκετοί άνθρωποι. Ως επαγγελματίες πάντως δεχόμαστε το ένα χτύπημα μετά το άλλο και μειώνεται η εισροή χρημάτων στα ταμεία μας. Δεν παίζουμε με την δημόσια υγεία όμως θα μπορούσε η κυβέρνηση να βοηθήσει με κάποιο τρόπο και να λάβει μέτρα, πχ πάγωμα εισφορών για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να μην σε ακόμη πιο δύσκολη θέση οι καταστηματάρχες.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μιχελαράκη:

Σε ότι αφορά τα πάρτι που έχουν προγραμματίσει τα καταστήματα καφέ εστίασης της Ιεράπετρας θα γίνουν κανονικά. Το εάν ο κόσμος θα συμμετάσχει αυτό θα φανεί στην πορεία. Εκτιμάμε δε ότι πολλοί που σκόπευαν να έρθουν στην Ιεράπετρα για τις Απόκριες τελικά θα το ακυρώσουν. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν χάνουμε το κέφι μας τα καταστήματα καφέ - εστίασης είναι ανοιχτά με αποκριάτικη διάθεση και καλούμε τον κόσμο να έρθει και να είναι σίγουρος ότι θα περάσει καλά.