SMS στο 13033: Τι γράφουμε, ποιοι είναι οι κωδικοί

11:58 π.μ. - Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Πέμ, 05/58/2020
Image: SMS στο 13033: Τι γράφουμε, ποιοι είναι οι κωδικοί

Ολική επαναφορά για το SMS στο 13033 μαζί με τους κωδικούς μετακίνησης και τα έντυπα κυκλοφορίας, φέρνει το νέο lockdown σε όλη την χώρα

Ολική επαναφορά για το SMS στο 13033 μαζί με τους κωδικούς μετακίνησης και τα έντυπα κυκλοφορίας, φέρνει το νέο lockdown σε όλη την χώρα, ενώ Θεσσαλονίκη και Σέρρες ζούνε εδώ και μέρες την παραγματικότητα της καραντίνας.

Όλες οι πληροφορίες, αλλά και οι επίσημες δηλώσεις, αναφέρουν ότι σε όλη την χώρα θα εφαρμοστούν περιορισμοί στις μετακινήσεις, με εξαίρεση τα έκτακτα περιστατικά, τα delivery και όσα άτομα πρέπει να εργάζονται και δεν μπορούν μέσω τηλεργασίας.

Επίσης, επιτρέπονται μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο, μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Σημειώνεται, πως για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη.

Για το διάστημα 05:00-21:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις με χρήση SMS ΜΟΝΟ.

Για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις με χρήση SMS ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:

Λόγοι εργασίας [βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη]

Λόγοι υγείας [SMS – Επιλογή 1]

Ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6]

kontranews.gr