SM Χαλκιαδάκης | Πράσινες Δράσεις για ένα Βιώσιμο Μέλλον

9:20 π.μ. - Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Παρ, 14/20/2024
Image: SM Χαλκιαδάκης | Πράσινες Δράσεις για ένα Βιώσιμο Μέλλον

Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. ενισχύει την περιβαλλοντική της δράση και τη δέσμευσή της για έναν πιο βιώσιμο κόσμο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης προχώρησαν σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν έμπρακτα την προσήλωσή τους στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία προσέφερε δωρεάν πάνω από 1.500 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στους exclusive πελάτες της, καθώς και περισσότερες από 9.500 νέες βιοαποδομήσιμες τσάντες, με στόχο τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων.

hxonews

Επιπλέον, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 8 καταστήματα και τις κεντρικές της εγκαταστάσεις, η Χαλκιαδάκης Α.Ε., σύμφωνα με τα στοιχεία του 2023, έχει επιτύχει μια εντυπωσιακή μείωση των εκπομπών CO2 κατά 31%, συμβάλλοντας στην παραγωγή πράσινης ενέργειας ισχύος 1.935 kWh και αποφεύγοντας 510 μετρικούς τόνους εκπομπών CO2.

Οι πράσινες πρωτοβουλίες της εταιρείας περιλαμβάνουν επίσης την τοποθέτηση κάδων συλλογής πλαστικών καπακιών σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων τα σούπερ μάρκετ της:

  1. Μαυσώλου & Ηροδότου, Νέα Αλικαρνασσός
  2. Ούλαφ Πάλμε 83, Ηρακλής & Εμμ. Παππά
  3. Λεβήνου & Θερίσσου
  4. Κρασαδάκη, Άγιος Ιωάννης
  5. Μοιρών
  6. Κουνουπιδιανών, Χανιά
hxonews

Τα καπάκια αυτά συλλέγονται και προσφέρονται στο Σύλλογο ΑΜΕΑ «Το Μέλλον» και στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, με την ποσότητα να αναμένεται να ξεπεράσει φέτος τον 1,5 τόνο.

Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. δεν σταματά εδώ. Στο πλαίσιο των δράσεών της για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, έχει ήδη υλοποιήσει ή σχεδιάζει:

  1. Παραγωγή βιοενέργειας από ζωικά υποπροϊόντα.
  2. Πιλοτικά προγράμματα για την παραγωγή πρώτης ύλης ζωοτροφών από οργανικά απόβλητα των μανάβικων.
  3. Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την υγεία του εδάφους και την αναγεννητική γεωργία.
  4. Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα "Rosetta" για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη  μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων, ενσωματώνοντας τις αρχές της βιωσιμότητας σε όλες τις δραστηριότητές της. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: Χαλκιαδάκης Α.Ε. - Δίπλα σου.