Σκουλούδης: Οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για τη νέα σχολική χρονιά

12:06 μ.μ. - Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024
12:09 μ.μ. - Τρί, 10/06/2024
Image: Σκουλούδης: Οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για τη νέα σχολική χρονιά

ΟΙ έξι άξονες και οι συζήτηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, υπήρξε χθες συνάντηση στο Δήμο Ιεράπετρας στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος και όλοι οι Αντιδήμαρχοι της πόλης μας καθώς και οι διευθυντές όλων των σχολείων, από αυτούς των νηπιαγωγείων μέχρι και των λυκείων. Ο κ. Ανδρέας Σκουλούδης , Αντιδήμαρχος προγραμματισμού, οργάνωσης, πληροφορικής διαφάνειας, παιδείας και δια βίου μάθησης, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ώστε να μας ενημερώσει για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Όπως είπε ο κ. Σκουλούδης, αρχικά υπήρξε ένας χαιρετισμός από τον Δήμαρχο και στην συνέχεια συζητήθηκαν έξι πολύ σημαντικά θέματα με την συζήτηση να κρατάει πάνω από δύο ώρες.

·         Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι οι μικρές άμεσες χρηματοδοτήσεις οι οποίες θα ελέγχονται και θα πληρώνονται κατευθείαν στους διευθυντές, γνωστές ως πάγιες εντολές.

·         Το δεύτερο, οι σχολικοί τροχονόμοι

·         Το τρίτο, η απογραφή της περιουσίας του δημοσίου στα σχολεία

·         Το τέταρτο, τέθηκε από μεριάς διευθυντών και αφορά την καθαριότητα των κτιρίων

·         Το πέμπτο αφορούσε την τεράστια αλλαγή που θα γίνει στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα αιτήματα που θα κάνουν οι διευθυντές και τέλος

·         Ο τρόπος επικοινωνίας, δηλαδή η αλλαγή των e-mail και η εγκατάσταση του «σύζευξις».

Επιπλέον, συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο στην Ιεράπετρα αλλά και στα χωριά του δήμου όπως στον Μακρύ Γιαλό, τον Κουτσουρά, το Μύρτος και τα ορεινά χωριά, με τον κ. Σκουλούδη να δηλώνει ότι δίνει μεγάλη σημασία στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων. Συνεχίζοντας, είπε ότι σίγουρα θα προκύψουν και άλλα θέματα αφού ξεκινήσουν τα σχολεία και μας ενημέρωσε ότι από αύριο θα αρχίσει να τα επισκέπτεται.

Κλείνοντας, ο κ. Σκουλούδης ανέφερε ότι τα σχολεία της Ιεράπετρας βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση σε επίπεδο νομού και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εμπλεκομένους.