Σκληρή απάντηση Κ. Τσικαλουδάκη σε δημοσίευμα για τη χρήση φυτοφαρμάκων στην Κρήτη

10:30 π.μ. - Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
10:01 π.μ. - Δευ, 20/30/2020
Image: Σκληρή απάντηση Κ. Τσικαλουδάκη σε δημοσίευμα για τη χρήση φυτοφαρμάκων στην Κρήτη

Τα ποιοτικά πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα πρέπει να προστατευτούν και όχι να δυσφημίζονται

Με αφορμή δημοσίευση σε κρητική εφημερίδα με θέμα τα φυτοφάρμακα στην ύπαιθρο της Κρήτης η κα Κατερίνα Τσικαλουδάκη, πρόεδρος στον ενιαίο αγροτικό σύλλογο Ιεράπετρας δίνει την δική της απάντηση. Για μια ακόμη φορά, επισημαίνει, όταν έχουν τιμές τα προϊόντα βλέπουμε τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί ότι οι υψηλές τιμές όμως προέρχονται λόγω της έλλειψης προϊόντων.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε νούμερα όμως δεν περιλαμβάνεται η πηγή τους και ως παραγωγός εκτιμώ ότι δεν μπορεί να ισχύουν. Επίσης δεν αναγράφονται οι δραστικές οι περισσότερες από τις οποίες έχουν καταργηθεί. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί είναι εγκεκριμένα ενώ γίνεται χρήση και βιολογικών σκευασμάτων. Επιπλέον δεν γίνεται αναφορά στη χρήση εντόμων στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και ότι πολλές καλλιέργειες είναι βιολογικές.

Τα τελευταία χρόνια οι τρόποι καλλιέργειας και τα σκευάσματα που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί έχουν βελτιωθεί. Θα πρέπει τα προϊόντα να προστατευτούν και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλει και το κράτος. Από πλευράς μας θα αντιδράσουμε απέναντι σε όλο αυτό, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Τσικαλουδάκη: