Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για τα αναδρομικά σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς

9:01 π.μ. - Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018
09:08 π.μ. - Σάβ, 11/01/2018
Image: Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για τα αναδρομικά σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς

820 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους

Στην εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών των δικαιούχων ένστολων, καθώς και όλων των υπόλοιπων κατηγοριών που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη. Αν και στο κείμενο δεν προσδιορίζεται ο χρόνος της εφάπαξ καταβολής των αναδρομικών, αξιόπιστες πληροφορίες την τοποθετούν το αργότερο ως το τέλος Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
 
Η ιδιαίτερη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ψήφιση της τροπολογίας καταδεικνύεται και από το ότι έχει κληθεί το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι πρόκειται για το πρώτο μέτρο που ψηφίζεται.
Βάσει της τροπολογίας, ο αριθμός των δικαιούχων υπολογίζεται σε περισσότερα από 250.000 άτομα, με την προκαλούμενη δαπάνη από την εφαρμογή των διατάξεων να ανέρχεται σε 820 εκατ. ευρώ.
 
Συγκεκριμένα προβλέπεται η καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το ιατρικό προσωπικό, τα μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων της χώρας, τα μέλη ΕΠ των ΤΕΙ, τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κυρίου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς και τα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ανάλογες προβλέψεις για την καταβολή αναδρομικών περιλαμβάνονται και για τους συνταξιούχους των συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων.
 
Πηγή πληροφοριών: Έθνος