Σήμερα «Η δολοφονία του Jean Paul Marat» στο 8ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας
Από τη Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Συνεχίζεται για 5η μέρα το 8ο Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας σήμερα Τετάρτη 24.10.2018 με το έργο «Η δολοφονια του Jean Paul Marat» του Πέτερ Βάις από τη Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασλανίδης
Μουσική: Τάσος Αντωνόπουλος
Σκηνικό-Κοστούμια: Θεατρική ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας
Κατασκευή κοστουμιών: Λίτσα Παραδείση/Στεφανίδη
Μακιγιάζ: Κατερίνα Ξαγοράρη
Κινησιολογία - Χορογραφία: Μάρω Σεβαστή
Φωτισμοί: Βασίλης Ασλανίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεράσιμος Αρτελάρης
Παίζουν:
Νίκος Μελίδης, Στελιος Παπαγρηγοριάδης, Ιωάννα Νικολάου, Ιφιγένεια Μανωλοπούλου, Παναγιώτης Κοτσώνης, Φωτεινή Σαλβαρίδη, Βάσω Ντεβέ, Μάρω Σεβαστή, Εύα Δημητρίου, Πόπη Δεδούση, Μαρία Κωστοπούλου, Κατερίνα Ξαγοράρη.
Υπόθεση:
«Η δολοφονία του Μαρά», είναι μια παράσταση «θεάτρου μέσα στο θέατρο» ή πιο κυριολεκτικά, «θεάτρου μέσα στο ψυχιατρείο». Οι ήρωες του έργου που έγραψε ο Peter Weiss το 1964, είναι τρόφιμοι του ψυχιατρικού ασύλου του Σαραντόν, οι οποίοι το 1808, με την καθοδήγηση του Μαρκησίου ντε Σαντ, ανεβάζουν μια παράσταση με θέμα την προ δέκα πέντε ετών δολοφονία τού εκ των πρωταγωνιστών της Γαλλικής επανάστασης, Ζαν Πωλ Μαρά.
Σύμφωνα με τη σκηνοθετική προσέγγιση, το έργο αναπτύσσεται από δώδεκα ηθοποιούς σε δύο παράλληλα επίπεδα, εκείνο του δράματος και εκείνο της πραγματικότητας που βιώνουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί – έγκλειστοι του ψυχιατρείου που υποδύονται τους ρόλους του έργου. Έγκλειστοι που απαρτίζονται από ψυχασθενείς, περιθωριακούς και πολιτικούς κρατούμενους, οι οποίοι αναζητούν αφορμές διαμαρτυρίας ταυτίζοντας το ρόλο τους με την πραγματική ζωή.
Βιογραφικό ομάδας
Η Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με δείγματα γραφής ήδη από τις αρχές τα τέλη δεκαετίας του 1970 ως μία από τις παλαιότερες φοιτητικές θεατρικές ομάδες της χώρας, ξεκίνησε να επαναλειτουργεί το 1992. Έκτοτε, η ομάδα συνεχίζοντας την καλλιτεχνική πορεία της ανεβάζει τρεις με τέσσερις παραστάσεις το χρόνο και έχει παρουσιάσει πάνω από 40 έργα σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, με ενδεικτικά παραδείγματα: Το ξύπνημα της άνοιξης (Φρανκ Βέντεκιντ), Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Μποστ), Λυσσασμένη Γάτα (Τέννεσσι Ουίλιαμς), Λυσιστράτη (Αριστοφάνης), Persepolis (μεταφορά σε θέατρο του κόμικ της Marjane Satrapi), Όπερα της Πεντάρας (Μπέρτολντ Μπρεχτ/Κουρτ Βάιλ), κ.ά. Εντάσσεται από κοινού με άλλες πολιτιστικές ομάδες (χορού, μουσικής κ.ά.) στη Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου απ’ όπου και χρηματοδοτείται.
Ακολουθεί συνέντευξη:
Ακολουθεί συνέντευξη: