Σητεία: "Πυρετός" προετοιμασιών για το μεγαλύτερο σερβίρισμα κακαβιάς

9:14 π.μ. - Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023
09:08 π.μ. - Πέμ, 17/14/2023
Image: Σητεία: "Πυρετός" προετοιμασιών για το μεγαλύτερο σερβίρισμα κακαβιάς

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ) επιχειρούν, όπως έχει γράψει το Cretalive, να σερβίρουν τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο και να ενταχθούν στο GUINNESS WORLD RECORDS.

Η προσπάθεια κατάκτησης του Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σερβίρισμα κακαβιάς προγραμματίζεται για την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σητείας, παρουσία του αξιολογητή του Οργανισμού, επώνυμων σεφ, πολιτιστικών συλλόγων, επισκεπτών και πλήθος κόσμου που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την κακαβιά.Όπως ανακοινώθηκε:

"Στις 18 Αυγούστου ξεκινάει η διαδικασία μαγειρέματος από νωρίς το μεσημέρι, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες (μετρήσεων, υγιεινής, αξιολόγησης κ.α.), συλλέγοντας τα υλικά, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση καζάνι, στην κεντρική πλατεία της Σητείας.

Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας εκτός από την ποικιλία των ψαριών, είναι το μεράκι του μάγειρα. Την επιμέλεια της μεγαλύτερης κακαβιάς στον κόσμο θα έχει η σεφ Ντίνα Νικολάου.

Παράλληλες δράσεις με παρουσιάσεις και δοκιμές τοπικών προϊόντων, κεράσματα από πολιτιστικούς συλλόγους της επαρχίας Σητείας, παραδοσιακούς χορούς και μουσική θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Είστε όλοι καλεσμένοι να συμμετέχετε στην προσπάθεια του Δήμου Σητείας και να γευτείτε τη μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Σητείας, στις 19:00.

ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ!

Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σας περιμένει να τη δοκιμάσετε σε ένα πιάτο"!

hxonews