Σήμερα στην Ιεράπετρα η βράβευση μαθητών Λασιθίου που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

11:12 π.μ. - Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022
11:06 π.μ. - Τετ, 15/12/2022
Image: Σήμερα στην Ιεράπετρα η βράβευση μαθητών Λασιθίου που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

Κάλεσμα στην εκδήλωση από το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)

Το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), με αφορμή την συμπλήρωση 30χρόνων από την ίδρυση του, διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των μαθητών/τριώνΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2021-2022.

Βραβεύονται συνολικά 82 μαθητές/τριες του Νομού μας, από τους οποίους 49 φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και 33 στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν:

33 μαθητές/τριες στον διαγωνισμό «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»

22 μαθητές/τριες στον διαγωνισμό «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ»

25 μαθητές/τριες στον διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

2 μαθητές/τριες στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ»

Επιπλέον, θα βραβευτούν οι μαθητές, Κουφάκης Παναγιώτης, από το Γενικό Λύκειο Σητείας και ο Καγιαμπάκης Γεώργιος, από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου που εκπροσώπησαν την Κρήτη, στον προκριματικό γύρο της 24ηςΒαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Ιεράπετρας, που βρίσκεται επί της οδού Δημοκρατίας 27-39. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, του Πανεπιστημίου Κρήτης , Μιχάλης Λάμπρου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Διασκεδαστικά Μαθηματικά».

Ο Πρόεδρος  Παπαδάκης Μιχάλης

Ο Γραμματέας  Κοντοπόδης Δημήτρης