Σήμερα οι απολογίες των δραστών της ρατσιστικής επίθεση στο Λασίθι

9:14 π.μ. - Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021
09:08 π.μ. - Παρ, 27/14/2021
Image: Σήμερα οι απολογίες των δραστών της ρατσιστικής επίθεση στο Λασίθι

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι επτά συλληφθέντες οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί ως οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος μεταναστών στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στις 11 Αυγούστου

Οι επτά συλληφθέντες, ηλικίας 27 έως 31 ετών, θα οδηγηθούν στα Δικαστήρια της Νεαπόλεως όπου και θα απολογηθούν, κατηγορούμενοι για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Σημειώνεται πως ένας από τους δράστες έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, καθώς έχει καταδικαστεί για ειδεχθές έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι διέφευγαν τη σύλληψη και παραδόθηκαν τη Δευτέρα το μεσημέρι οπότε ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως η επίθεση σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μόνο με πογκρόμ μπορούν να συγκριθούν, με τους νταήδες Κρητικούς να χτυπούν αλύπητα τους μετανάστες με ξύλα, κατσούνες και ρόπαλα, να τους απειλούν με μαχαίρια αλλά και να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό» έγραφε η «Εφ.Συν.» («Ο φασισμός φόρεσε… στιβάνια», «Εφ.Συν.» 16.8.2021).

Σημειώνεται ότι οι δράστες έκλεψαν και κινητά τηλέφωνα αλλά και χρήματα από τους μετανάστες. Θύματα της επίθεσης ήταν συνολικά 15 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με βαριά τραύματα ενώ δύο από αυτούς παραμένουν νοσηλευόμενοι σε σοβαρότερη κατάσταση.

efsyn.gr