Σήμερα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ιεράπετρα

12:17 μ.μ. - Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022
12:12 μ.μ. - Τετ, 07/17/2022
Image: Σήμερα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ιεράπετρα

"Στις 12 με 13 χιλιάδες το συνολικό κόστος της εκδήλωσης" δήλωσε μεταξύ άλλων στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη

Αναφορικά με τα σχόλια που ακούγονται και γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιλογή του Δήμου και του ΝΠ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ως προς τα μουσικά συγκροτήματα που θα παλιώσουν την εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τοποθετήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Όπως είπε ως Δήμος απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και σε κάθε ηλικία. Δεν θα πάμε σε μια εκδήλωση φωταγώγησης δέντρου για να ακούσουμε βρισιές ή άσεμνες εκφράσεις. Από τη στιγμή που ήρθαμε σε συμφωνία με το συγκρότημα τους ενημερώσαμε ότι θέλουμε ένα εορταστικό πρόγραμμα χωρίς υβριστικό στίχο. Για την επιλογή μας όπως κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τη νεολαία. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ακούσουν σχήματα γνωστά που δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να το κάνουν . Και η εκδήλωση αυτή είναι δωρεάν. Εμείς καλούμε τον κόσμο, με καλή διάθεση, να έρθει να περάσουμε όμορφα.

Οι δυσκολίες των καιρών είναι πολλές, ας διασκεδάσουμε λίγο, τόνισε. Προσθέτοντας αναφορικά με το γιατί δεν επιλέχθηκαν ντόπια συγκροτήματα ότι ο Δήμος και η ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ στηρίζουν τα τοπικά σχήματα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου όποτε χρειαστεί και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κατά καιρούς γίνονται.

Σε σχέση με το κόστος της εκδήλωσης η κα Χατζημαρκάκη απαντά ότι θα κοστίσει γύρω στις 12.000 -13.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ήχου, φώτα, γεννήτριες κ.α.. Τα χρήματα αυτά «γυρίζουν» πολλαπλώς στην Ιεράπετρας και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα επιβίωσης του ΝΠ ή στέρησης από δομές που έχουν ανάγκη.