Σήμερα η εστίαση της Ιεράπετρας παραδίδει τα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου

8:23 π.μ. - Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021
08:02 π.μ. - Τετ, 10/23/2021
Image: Σήμερα η εστίαση της Ιεράπετρας παραδίδει τα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου καφεστίασης Μ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8

Παραδίδουν σήμερα τα κλειδιά στην εστίαση οι καταστηματάρχες της Ιεράπετρας σε μια συμβολική κίνηση για τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος από τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και πανελλαδικά. Στην Ιεράπετρα η παράδοση θα γίνει στο κατάστημα Χ BANK από τις 11.00 – 15.00 . Ο πρόεδρος του Συλλόγου καφεστίασης κ. Μανώλης Μιχελαράκης μίλησε για τη δράση σημειώνοντας ότι η κίνηση έχει συμβολικό χαρακτήρα είναι όμως και ένα μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην κυβέρνηση ώστε να στηριχτεί ο κλάδος. Τα κλειδιά θα σταλούν στον ΠΟΕΣΕ που θα τα παραδώσει στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ένα ακόμη θέμα που απασχολεί μέλη του συλλόγου και αφορά στην παραλιακή ζώνη και τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί για αυθαίρετες κατασκευές. Το θέμα αποτέλεσε μάλιστα αντικείμενο συζήτησης μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη , τον Δήμαρχο Θ. Καλαντζάκη τους μηχανικούς Μάνο Λουτσέτη και Γιώργο Προϊστάκη με τη συμμετοχή και άλλων συλλόγων.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών και επιτελείο του υπουργείου όπου τέθηκαν οι προβληματισμοί για την επόμενη μέρα στην εστίαση αλλά και τα προβλήματα με την επιστρεπτέα με αναφορά στο πως θα δωθούn οι επιστρεπτέες 6 και 7 , τις ενοικιάσεις καταστημάτων, τις επιχειρήσεις που άνοιξαν μέσα στο 2020 και το 2021, την αναγκαιότητα παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ στο 13% και μετά τον Σεπτέμβριο του 2021. Ως προς τους εργαζόμενους επισημάνθηκε ότι ήταν λάθος η καθετοποίηση των μέτρων αφού πχ ένας εργαζόμενος με βασικό μισθό και ένας άλλος που δούλευε με πιο υψηλό μισθό με βάση την εμπειρία, τις γνώσεις, τη θέση εργασίας του κλπ κατέληξαν και οι δυο να παίρνουν τα ίδια χρήματα, 534 ευρώ.