Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό στο 1ο Λύκειο Ιεράπετρας

8:08 π.μ. - Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021
08:12 π.μ. - Τρί, 28/08/2021
Image: Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό στο 1ο Λύκειο Ιεράπετρας

Με πρωτοβουλία της ΔΔΕ του νομού Λασιθίου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού»

Με πρωτοβουλία της ΔΔΕ του νομού Λασιθίου οργανώθηκε ενημερωτικό σεμινάριο στο 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας, στις 21 Δεκεμβρίου 2021, για το σχολικό εκφοβισμό, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» της Περιφέρειας Κρήτης και την ψυχολόγο κ.Παπαδάτου Φωτεινή.

Τη δράση παρακολούθησαν Εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει την ευθύνη του Συμβούλου Σχολικής Ζωής και Διευθυντές από όλα τα σχολεία του νομού Λασιθίου.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου, κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «δε δικαιούμαστε όλοι οι Εκπαιδευτικοί φορείς αλλά και οι Γονείς και Κηδεμόνες να επαναπαυόμαστε σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού ή να το μεταθέτουμε σε γενικές και αόριστες αιτιάσεις αλλά απεναντίας έχουμε υποχρέωση να κάνουμε διαρκώς σχετικές δράσεις, πάντα στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, γιατί το τέρας του σχολικού εκφοβισμού είναι πολύμορφο και δύσκολα καταπολεμάται»

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εισήγηση της κ. Παπαδάτου Φωτεινής ,η οποία με απλό και ελκυστικό λόγο παρουσίασε σε ρεαλιστική βάση τόσο το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού όσο και τις δυνατότητες δράσης και αντίδρασης της εκπαιδευτικής κοινότητα στις διάφορες εκδηλώσεις του στο χώρο του σχολείου.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία διατυπώθηκαν διαπιστώσεις για τις μορφές του Σχολικού Εκφοβισμού στα σχολεία του νομού Λασιθίου αλλά και παρεμβάσεις και τρόπους αντιμετώπισής του από τη θεσμική εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ψυχολόγος από το « Χαμόγελο του Παιδιού» του Γραφείου Κρήτης κ. Παπαδάτου Φωτεινή επισκέφτηκε το σχολείο μας . Παλαιότερα είχε ενημερώσει το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, στο πλαίσιο της πρόληψης του Σχολικού Εκφοβισμού και της διαρκούς επαγρύπνησης , τόσο του σχολείου όσο και των Γονιών, ώστε να λειτουργούμε από κοινού ως τοίχος αναχαίτησής του.

Ήταν ,όμως ,η πρώτη φορά που την πρωτοβουλία πήρε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και προβληματισμούς Εκπαιδευτικοί οι οποίοι εμπλεκόμαστε στην πρώτη γραμμή στα σχολεία του νομού Λασιθίου. Θεωρούμε ότι ήταν γόνιμη η συνάντηση και ότι θα έχει εξέλιξη στο μέλλον!

Η Διευθύντρια

Σοφία Ι. Κονταξάκη