Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Μαρία Λιουδάκη»

8:54 π.μ. - Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
08:05 π.μ. - Δευ, 21/54/2018
Image: Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Μαρία Λιουδάκη»

Την Πέμπτη 24/5/2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας

Θέμα: Πρόσκληση στο βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο «Persona Dolls: Μια μεθοδολογία για την προσέγγιση της διαφορετικότητας και της πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού»
 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» προσκαλεί τα μέλη του στο βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει για τη μεθοδολογία των Persona Dolls στην τάξη και την προσέγγιση της διαφορετικότητας με τη χρήση κούκλας την Πέμπτη 24/5/2018 από 17:00 μέχρι 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κάνοντας χρήση μεθόδων και τεχνικών όπως της διάλεξης, συζήτησης, εργασίας σε ομάδες, υπόδυσης ρόλων και εμψύχωση κούκλας και χρήσης των persona dolls. Επιμορφώτρια θα είναι η κ. Κατερίνα
Καζέλα, Δρ. Παιδαγωγικών Επιστημών, Σχολική Σύμβουλος.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μύηση των συμμετεχόντων στη μεθοδολογία των Persona Dolls και η ανάπτυξη δεξιοτήτων εφαρμογής της στην εκπαιδευτική διαδικασία για την προσέγγιση σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων όπως το ζήτημα της Διαφορετικότητας το οποίο μπορεί να αφορά ποικίλους τομείς της ανθρώπινης ζωής, την Πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και την προσέγγιση του Προσφυγικού ζητήματος.
Η κ. Κατερίνα Καζέλα είναι Σχολική Σύμβουλος. Έχει σπουδάσει Νηπιαγωγός στην Κύπρο και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει διδάξει με σύμβαση Π.Δ 407/80 στο Π.Τ.Π.Ε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας με έμφαση στη δημιουργία κατάλληλων αναπτυξιακών περιβαλλόντων που βασίζονται στις αρχές της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας και μάθησης, διδακτικής των Φ.Ε., καθώς και στην πειραματική εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων στην προσχολική εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και διαθέτει πλούσιο επιμορφωτικό έργο σε δημόσιους και άλλους επιστημονικούς φορείς. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει την έκδοση βιβλίου, συμμετοχές σε βιβλία και συλλογικούς τόμους, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.
 
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                     Η Γενική Γραμματέας
Γιάννης Πασπαράκης       Κυριακή Κουρούπη