Σεμινάριο για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας EVANDE στον Δήμο Ιεράπετρας

11:06 π.μ. - Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016
11:11 π.μ. - Τρί, 15/06/2016
Image: Σεμινάριο για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας EVANDE στον Δήμο Ιεράπετρας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 6:30

Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα πολιτικής προστασίας EVANDE διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. 
 
Στο πλαίσιο παρουσίασης του εν λόγω προγράμματος και των αποτελεσμάτων του, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που θα είναι τρίωρης διάρκεια,  θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές πολιτικής προστασίας για τη χρήση του ηλεκτρονικού προγράμματος από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο και Συντονιστή του προγράμματος EVANDΕ, διδάκτορα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. κ. Χ. Φασουλά.
 
Παράλληλα θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για θέματα σεισμών, πλημμυρών και δασικών πυρκαγιών, ενώ θα γίνει ενημέρωση για τη χρήση και τις δυνατότητες της, καθώς και επίδειξη με τη χρήση τάμπλετς ή κινητών συσκευών. 
 
Διευκρινίζεται ότι για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τις δικές  τους κινητές συσκευές  θα πρέπει νωρίτερα να έχουν λάβει κωδικούς χρήστη από τη σελίδα http://evande.coursevo.com/, καθώς επίσης και να έχουν κατεβάσει έναν ελεύθερο Browser τον Puffin 
(https://www.puffinbrowser.com/download/)  ο οποίος επιτρέπει την εύκολη 
παρακολούθηση των παρουσιάσεων και των βίντεο της πλατφόρμας. 
Το πρόγραμμα EVANDE (Enhancing Volunteer Awareness and education against Natural Disasters through E-learning) στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο με σκοπό να εκπαιδεύσει και να καταρτίσει τους εθελοντές πολιτικής προστασίας και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο τη συνεχή ενημέρωση από οποιοδήποτε σημείο και χώρο και μέσα από την παρουσίασή  του στον Δήμο Ιεράπετρας επιδιώκουμε να υποστηρίξουμε την υιοθέτηση ορθών πρακτικών σε έναν ευαίσθητο τομέα, όπως της Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής, καλώντας στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης  εθελοντικές ομάδες και σωματεία να συμμετέχουν.  
 
Γραφείο Τύπου 
 
Δήμου Ιεράπετρας