Σεμινάρια ρυθμού και κρουστών στην Ιεράπετρα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

4:37 μ.μ. - Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023
04:02 μ.μ. - Παρ, 10/37/2023
Image: Σεμινάρια ρυθμού και κρουστών στην Ιεράπετρα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η πρώτη συνάντηση είναι την Πέμπτη 23 Φλεβάρη 17:00 – 19:00.

Ξεκινά στη πόλη μας κύκλος σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών από μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου για το ακαδημαϊκό έτος 2023, που διοργανώνουν το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, το εργαστήρι Θεάτρου Κινηματογράφου Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και το εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην Ιεράπετρα συνεργάζονται και συμμετέχουν, το τμήμα παραδοσιακών οργάνων του ωδείου της πόλης και ο σύλλογος Φίλων Θέατρου Ιεράπετρας.

Το πρόγραμμα «η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» υλοποιείται για πρώτη χρονιά στη πόλη μας, η συμμετοχή είναι δωρεάν και χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε νόμιμη χρήση από τη διοίκηση του ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ερευνητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στην ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση διευρύνοντας την ανάπτυξη και την προαγωγή της ρυθμικής ικανότητας και της μουσικής αντίληψης των συμμετεχόντων.

Είναι σεμινάριο για ενήλικες και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση και τη διεύρυνση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά. ( Εκπαιδευτικούς, Φοιτητές, Μουσικούς, Καλλιτέχνες, χωρίς να αποκλείει ενδιαφερόμενους από άλλες ειδικότητες)

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ με τη στήριξη του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας και του Δήμου της Ιεράπετρας. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη μουσική εμπειρία ή γνώση. Διατίθενται κρουστά μουσικά όργανα στον χώρο διεξαγωγής.

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση δίωρης διάρκειας με ΣΤΑΘΕΡΗ μέρα την Πέμπτη. Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας .

Η πρώτη συνάντηση είναι την Πέμπτη 23 Φλεβάρη 17:00 – 19:00.

Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον μουσικό Γιάννη Παπατζανή και υλοποιείται από πλειάδα διακεκριμένων καλλιτεχνών. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας Εμμανουήλ Σειραγάκης. Συνεργάτης σε θέματα παιδαγωγικής ευθύνης είναι ο καθηγητής Ψυχολογίας Ηλίας Κουρκούτας.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων / απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) https://forms.gle/rAKY1UwvhyfFCuQ8A Αιτήσεις από 10-2-2023 έως 20-02-2023.

Πληροφορίες Κα Σοφία Τσαντηράκη 6932245205 απογεύματα

https://www.youtube.com/watch?v=3tz5e0TqamM&ab_channel=rhythm4edu

https://www.youtube.com/watch?v=l_vK5lnHDn8&ab_channel=rhythm4edu

Μανώλης Σειραγάκης

Επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας

Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μαρία Σακαδάκη

Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Ιεράπετρας