Σελάκανο: Στο συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Λασιθίου η πρόσβαση μετά την πτώση βράχων στη Σχίστρα

11:28 π.μ. - Τρίτη, 2 Μαΐου 2023
11:05 π.μ. - Τρί, 02/28/2023
Image: Σελάκανο: Στο συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Λασιθίου η πρόσβαση μετά την πτώση βράχων στη Σχίστρα

Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Σεληνάρι - Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Ανδρουλάκης στον Ηχώ 99,8

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες εργασίες για την προστασία από κατάπτωση βράχων και πετρών σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στον νομό Λασιθίου. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη είναι σε εξέλιξη μια εργολαβία στον νομό για να ανταποκριθούν στα συχνά προβλήματα με πέτρες και βράχια που πέφτουν στον δρόμο. Στο πλαίσιο των εργασιών τοποθετούνται ειδικά πλέγματα για να συγκρατούν πέτρες και βράχους από τις καταπτώσεις ώστε να μην καταλήγουν στον δρόμο. Ειδική σήμανση υπάρχει στα σημεία αυτά και καλούνται οι οδηγοί να την ακολουθούν για την ασφαλή διέλευσή τους. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί στην περιοχή της Μαλαύρας. Εργασίες γίνονται και στο ύψος του Ίστρον στο Καλό Χωριό.

Ερωτηθείς για τον χρόνο εκτέλεσης των έργων καθώς έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και υπάρχει ήδη αυξημένη κίνηση στους δρόμους εξήγησε ότι ως Αντιπεριφέρεια επιθυμούσαν να ξεκινήσει το έργο νωρίτερα. Ωστόσο η άδεια κυκλοφοριακής ρύθμισης από την Αποκεντρωμένη χρειάστηκε 4-6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Πρέπει εδώ να διευκρινιστεί ότι στην Αποκεντρωμένη υπάρχει ένας μόνο υπάλληλος με αρμοδιότητα σε όλη την Κρήτη. Αντιλαμβάνεται επομένως κανείς τον φόρτο εργασίας. Πάντως, το αργότερο μέχρι τις 15 Μάη θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε Σεληνάρι, Ίστρον, αλλά και στο Βραχάσι όπου και εκεί θα γίνουν παρεμβάσεις, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα ξεκινά μια ακόμη εργολαβία στο πρωτεύον δίκτυο για αλλαγές προστατευτικών μπαρών προϋπολογισμού 800.000 ευρώ

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της πολιτικής προστασίας και τις ενέργειες που γίνονται στην κατεύθυνση αυτή μιας και βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο για να προσθέσει ότι όλα τα θέματα, μεταξύ αυτών και η πρόσβαση στο Σελάκανο μετά την κατάπτωση βράχων στη Σχίστρα, θα τεθούν στο Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας που θα συνεδριάσει προσεχώς.