Σεισμός στην Κρήτη: Γιατί ήρθε ειδοποίηση από google στα κινητά σχεδόν ταυτόχρονα με τον σεισμό

9:10 π.μ. - Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021
09:12 π.μ. - Τετ, 29/10/2021
Image: Σεισμός στην Κρήτη: Γιατί ήρθε ειδοποίηση από google στα κινητά σχεδόν ταυτόχρονα με τον σεισμό

Ειδοποίηση στο κινητό τους μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον σεισμό στην Κρήτη είπαν ότι έλαβαν πολλοί πολίτες

Πρόκειται για εφαρμογή της google που, όπως εξήγησαν στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», στέλνει μηνύματα όταν συμβαίνουν ισχυρές δονήσεις στα κινητά τηλέφωνα.

Η ειδοποίηση στα κινητά ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με τον σεισμό στην Κρήτη.

hxonews

Ο σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο σεισμός των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Τετάρτης την Κρήτη αναστάτωσε τους κατοίκους που βγήκαν από τα σπίτια τους. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό του βάθος είναι στα 46,6 χλμ.

hxonews

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Όπως δήλωσε στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, το επίκεντρο του σεισμού ήταν νότια της Κρήτης και έγινε αισθητός  στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα έχει επιπτώσεις στα κτίρια της περιοχής. Αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο επί τόπου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά προβλήματα. Για έναν μεγάλο σεισμό με μεγάλη διάρκεια μίλησε και ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης. Ωστόσο επεσήμανε πως δεν υπάρχουν ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

ethnos.gr