Σεισμός - Λασίθι: Ρωγμές στο ΑΤ Σητείας - Ανησυχία και ανασφάλεια στο αστυνομικό προσωπικό

8:14 π.μ. - Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021
08:10 π.μ. - Πέμ, 14/14/2021
Image: Σεισμός - Λασίθι: Ρωγμές στο ΑΤ Σητείας - Ανησυχία και ανασφάλεια στο αστυνομικό προσωπικό

Απαραίτητη η μεταστέγαση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Σητείας, αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου

Σήμερα 13-10-2021, έπειτα από τον σεισμό εντάσεως 6,2 ρίχτερ που έπληξε το Νομό Λασιθίου και κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, μαζί με τον Οργανωτικό Γραμματέα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΑΚΗ Κωνσταντίνο επισκέφτηκαν το Α.Τ. Σητείας για να ενημερωθούν για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν.

hxonews
hxonews

Έπειτα από συνομιλίες που είχαν με τους συναδέλφους αλλά και με τον Διοικητή του Α.Τ. Σητείας, διαπίστωσαν και οι ίδιοι ότι το κτίριο που στεγάζεται το Α.Τ. Σητείας μαζί με το Κ.Α.Ε. Σητείας, έχει υποστεί πολλές ρωγμές σε διάφορα εμφανή σημεία, οι οποίες δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στο αστυνομικό προσωπικό.

hxonews
hxonews

Κατόπιν αυτών καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν ΑΜΕΣΑ σε αυτοψία του κτιρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η στατικότητά του και κατ’ επέκταση η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και των πολιτών που το επισκέπτονται.

hxonews
hxonews

Με παλαιότερα έγγραφα και ανακοινώσεις μας, είχαμε θίξει εκτός από την παλαιότητα του κτιρίου, για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο μίσθωμα από το Ελληνικό Δημόσιο, και την έλλειψη σε πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. καθόσον δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.

hxonews
hxonews

Επίσης, εύλογο είναι το ερώτημα κατά πόσο ένα τόσο παλαιό κτίριο μπορεί να αντέξει έναν ακόμη σεισμό παρόμοιου μεγέθους ή έστω έναν μικρότερο πιθανό μετασεισμό; Είναι πλέον απαραίτητη η μεταστέγαση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Σητείας, σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο που να προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους και καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σητεία είναι ένας διεθνής τουριστικός προορισμός.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Χ. Γεώργιος 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ. Γεώργιος

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews