Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Οι εκτιμήσεις του Ευθύμιου Λέκκα

8:35 π.μ. - Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
08:12 π.μ. - Πέμ, 12/35/2019
Image: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Οι εκτιμήσεις του Ευθύμιου Λέκκα

Ακολούθησε μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε πρώτη φάση, ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο newsbomb: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό. Δεν φαίνεται ότι συνδέεται με τους προηγούμενους σεισμούς που σημειώθηκαν στο νησί», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Τέλος, διευκρίνισε ότι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε ένταση τα 5,3 χιλιόμετρα και επίκεντρο τα 38 χιλιόμετρα, δυτικά της Κάσου και με εστιακό βάθος τα 27 χιλιόμετρα.

Έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές του νησιού, κυρίως στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου, ενώ να σημειωθεί ότι είχε και διάρκεια.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη, δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι στιγμής για ζημιές.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένας σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο αλλά και το νομό Ηρακλείου,.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ακολούθησε μετασεισμός, στις 12.08 τα μεσάνυχτα, εντάσεως 3,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 34 χιλιόμετρα Δυτικά της Κάσου.

hxonews

neakriti.gr