Σεισμός: Ξεκινούν οι καταγραφές από τους μηχανικούς

11:41 π.μ. - Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Τρί, 28/41/2021
Image: Σεισμός: Ξεκινούν οι καταγραφές από τους μηχανικούς

Και ενώ η γη συνεχίζει να τρέμει οι μηχανικοί της Κρήτης και της Αθήνας που έσπευσαν στο Αρκαλοχώρι ξεκινούν τις καταγραφές των ζημιών

Και ενώ η γη συνεχίζει να τρέμει οι μηχανικοί της Κρήτης και της Αθήνας που έσπευσαν στο Αρκαλοχώρι ξεκινούν τις καταγραφές των ζημιών και πραγματοποιούν αυτοψίες σε σπίτια που υπέστησαν ζημιές προκειμένου να αποφανθούν εάν τα σπίτια είναι κατοικήσιμα ή όχι.

Στο Αρκαλοχώρι ο Πρωθυπουργός

Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο από την Γαλλία όπου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και να ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους.

Ανάλογα των μέτρων για τους πυρόπληκτους θα είναι τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επεσήμανε δε, ότι «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως».

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί και ο Χρήστος Παππας και Νίκος Ζαχαριάδης. Συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους φορείς του Αρκαλοχωρίου παρουσία και του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοντά στους πολίτες και θα πιέσει την κυβέρνηση για να δοθούν μέτρα στήριξης για να απαλύνει η πολιτεία τον πόνο που δημιούργησε η φυσική καταστροφή», δήλωσαν χαρακτηριστικά. «Να ξεκινήσουν άμεσα η αποζημιώσεις και η αποκατάσταση των ζημιών»

cretapost.gr