Σειρά επαφών θα έχει η Πρωτοβουλία Γυναικών για τη Γυναικολογική Κλινική Ιεράπετρας

8:29 π.μ. - Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019
08:02 π.μ. - Δευ, 04/29/2019
Image: Σειρά επαφών θα έχει η Πρωτοβουλία Γυναικών για τη Γυναικολογική Κλινική Ιεράπετρας

Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε με το διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Αρακαδάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Απριλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2/4 η ανοικτή συζήτηση για την πορεία της κινητοποίησης των Γεραπετριτών για την Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, με συμμετοχή φορέων και πολλών συμπολιτών μας. 
 
Το κάλεσμα είχαμε απευθύνει, σαν πρωτοβουλία γυναικών για τη Γυναικολογική Κλινική, σε φορείς, συλλόγους και πολίτες με σκοπό να απαντηθούν ερωτήματα, να τεθούν προβληματισμοί και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις με μια διευρυμένη, ισχυρότερη επιτροπή που θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα.
 
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα το ψήφισμα, με το οποίο ζητάμε την παράταση της σύμβασης του γυναικολόγου κ. Μέγκουλα και την ενίσχυση της Μ-Γ Κλινικής με δύο τουλάχιστον μόνιμους γιατρούς και τις ανάλογες μαίες έχει συγκεντρώσει, αρκετά ψηφίσματα στήριξης, και περισσότερες από 3.000 υπογραφές, ενώ η συλλογή συνεχίζεται σε γραφεία και καταστήματα της πόλης. 
 
Στη συζήτηση ενημερωθήκαμε από τον ίδιο το γυναικολόγο του νοσοκομείου μας για την προσπάθειά του και για την εμπιστοσύνη που έχει πλέον κερδίσει η Γ-Μ Κλινική, φτάνοντας να επιλέγεται από ασθενείς από τον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία, ακόμα και την Αθήνα. 
 
Από όλους τονίστηκαν οι πολύ μεγάλες ανάγκες της περιοχής μας που επιβάλλουν τη στήριξη και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κλινικής. Κατατέθηκαν προτάσεις και εκφράστηκε η στήριξη στον αγώνα καθώς και η θέλησή αρκετών να συμμετέχουν στην νέα διευρυμένη επιτροπή που θα συναποφασίζει και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ξεκινώντας από τις επισκέψεις στους αρμόδιους διοικητικούς και πολιτικούς φορείς.
 
Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε με το διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Αρακαδάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Απριλίου.
 
Πρωτοβουλία Γυναικών για τη Γυναικολογική Κλινική