Σειρά δράσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ενάντια στη βία κατά των γυναικών

11:32 π.μ. - Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018
11:11 π.μ. - Πέμ, 22/32/2018
Image: Σειρά δράσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στην Ιεράπετρα

Σειρά δράσεων από την Περιφέρεια Κρήτης –Π.Ε. Λασιθίου και τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου ενάντια στη βία κατά των γυναικών
 
Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, απέναντι στο φαινόμενο της ενδο-οικογενειακής βίας και της κακοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Κρήτης –Π.Ε. Λασιθίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, διοργανώνει  σειρά δράσεων.
Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου  θα διανεμηθούν δωρεάν από την Περιφέρεια Κρήτης –Π.Ε.Λασιθίου και από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, σε μεγάλο αριθμό εστιατορίων και café του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και της Σητείας , σουπλά και σουβέρ στα οποία αναγράφονται μηνύματα κατά της κακοποίησης των γυναικών , της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών. Τα σουπλά και τα σουβέρ  θα τοποθετούνται στους χώρους των καταστημάτων . Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους  εστίασης και διασκέδασης. 
Επιπροσθέτως, θα διανεμηθούν και μικρά πορτοκαλί κορδελάκια(τα οποία παγκόσμια συμβολίζουν το μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών), τα οποία θα τα φοράει το προσωπικό στο πέτο. 
Δανειζόμενοι τις αφίσες διεθνών καλλιτεχνών επιδιώκεται η μετάδοση της ιδέας ότι «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι Ανθρώπινα Δικαιώματα», διαδίδοντας την ανάγκη εξάλειψης της ανισότητας που βασίζεται στο φύλλο και προκαλεί τη βία και τις διακρίσεις .
Στο πλαίσιο των δράσεων απέναντι στο φαινόμενο της ενδο-οικογενειακής βίας και της κακοποίησης  οργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « Ενδοοικογενειακή βία -Πρόληψη και αντιμετώπιση. Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 17:00 στην συνεδριακή αίθουσα του B.I.C. στην οδό Φιλοθέου Ά 8 στην Ιεράπετρα.