Σέγκος: Κομβικός μήνας για την τουριστική Χερσόνησο ο Ιούλιος – Ο τουρισμός πρέπει να παραμείνει ανοιχτός

12:47 μ.μ. - Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020
12:06 μ.μ. - Δευ, 22/47/2020
Image: Σέγκος: Κομβικός μήνας για την τουριστική Χερσόνησο ο Ιούλιος – Ο τουρισμός πρέπει να παραμείνει ανοιχτός

Ανοίγουμε φέτος με ασφάλεια, στοχεύουμε στην επόμενη σαιζόν δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Σοβαρό πλήγμα για τον Δήμο Χερσονήσου η μη έγκαιρη έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζει ο κόσμος από την πανδημία του κορωνοϊού. Η Χερσόνησος είναι μια περιοχή όπου ως επί τω πλείστο στηρίζεται στον συγκεκριμένο κλάδο με πάνω από 80.000 κλίνες και γύρω από αυτόν υπάρχει μια μεγάλη οικονομική δραστηριότητα. Δυστυχώς φέτος η κατάσταση είναι στενάχωρη. Ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει αφού εξάλλου δεν έχουν ξεκινήσει και οι πτήσεις προς το νησί, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σέγκος Ιωάννης.

Προσθέτει ότι η κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται έχει επηρεάσει και τον Δήμο δεδομένου ότι πέρυσι ο Δήμος Χερσονήσου είχε εισπράξει τέτοια περίοδο προηγούμενα χρόνια από τα τέλη παρεπιδημούντων περίπου 103.000 ευρώ και φέτος μόλις 5.300 ευρώ. Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν τι σημαίνει αυτό. Παρόλα αυτά ο Δήμος λαμβάνει μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις. Γιατί πιστεύουμε ότι γενικότερα πρέπει οι επιχειρήσεις να στηριχτούν για να στηριχτούν κατ΄επέκταση οι εργαζόμενοι. Τον μήνα Ιούλιο θα ανοίξει ένα ποσοστό των ξενοδοχείων, παρότι δίνεται η δυνατότητα. Οι κρατήσεις δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν το άνοιγμα όλων των μονάδων. Είναι σημαντικό λοιπόν το άνοιγμα του κλάδου να συνοδεύεται από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Οι πρώτοι τουρίστες που θα έρθουν θα είναι και οι πρεσβευτές στους επόμενους. Και ελπίζουμε καλοί πρεσβευτές με την έννοια ότι θα μεταφέρουν το μήνυμα ότι στην Ελλάδα εφαρμόζονται τα μέτρα και θα μεταφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας το οποίο θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για τους επόμενους μήνες. Η στόχευση τουριστικών προορισμών όπως είναι η Χερσόνησος είναι να περισώσουμε φέτος ότι μπορούμε και επιπλέον να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες ώστε να σώσουμε το 2021, την επόμενη δηλαδή χρονιά. Με μια σεβαστή προσπάθεια των tour operators και των ντόπιων επιχειρήσεων, πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε με τα τωρινά δεδομένα , σε ένα σχετικά καλό επίπεδο προσδοκώντας εάν δεν υπάρξει αλλαγή ως προς την πανδημία , να πάμε μέχρι τον Νοέμβρη. Κομβικός μήνας πάντως θεωρείται Ιούλιος. Ο τουρισμός πρέπει να παραμείνει ανοιχτός. Αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε για τον τόπο μας, τους εργαζομένους και να μείνει ο προορισμός ανοιχτός, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δήμαρχος.