Σε τροχιά υλοποίησης η ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο της Καμάρας

10:49 π.μ. - Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Τρί, 04/49/2022
Image: Σε τροχιά υλοποίησης η ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο της Καμάρας

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά την τουριστική περίοδο

Το επόμενο διάστημα ξεκινά η νέα φάση ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο της Καμάρας απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ στον Άγιο Νικόλαο, μετά την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών “Σωστική Ανασκαφική έρευνα στον Δήμο Αγίου Νικολάου της Π.Ε Λασιθίου”, από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, πληροφορούμενος το γεγονός της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την πρόσληψη του προσωπικού που απαιτεί η ανασκαφή, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εξέλιξη αυτή, δεδομένου, ότι ένας από τους μεγάλους στόχους της Δημοτικής Αρχής, τίθεται σε τροχιά υλοποίησης.

Είναι γνωστό – όπως ο ίδιος ανέφερε – ότι ο Δήμος για την συγκεκριμένη ανασκαφή , διαθέτει ένα σημαντικό ποσό, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να στηρίξει κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τον πολιτισμό, που αποτελεί “δυνατό χαρτί” για την προώθηση του τουρισμού.

Οι εργασίες όπως έγινε γνωστό, θα ξεκινήσουν μετά την τουριστική περίοδο και θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, αφού η χρηματοδότηση του έργου είναι δεσμευμένη στον προϋπολογισμό του Δήμου.

anatolh.com