Σε τροχιά υλοποίησης το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Λασίθι

12:54 π.μ. - Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
12:10 π.μ. - Δευ, 21/54/2019
Image: Σε τροχιά υλοποίησης το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Λασίθι

Με στόχο το Φεστιβάλ να γίνει πόλος πολιτισμού για τον μαθητικό πληθυσμό της Ελλάδας

Μια ιδέα που καλλιεργείται εδώ και μερικά χρόνια από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και τον πολιτισμό  μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου σε επίπεδο Λασιθίου. Η φιλόλογος του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας κα Δέσποινα Βασαρμίδου μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το εγχείρημα και το στάδιο ωρίμανσης της προσπάθειας. Μια προσπάθεια που έχει λασιθιώτικο χαρακτήρα καθώς άνθρωποι από την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο αλλά και τη Σητεία ενώνουν δυνάμεις με επίκεντρο τον  πολιτισμό και τους μαθητές. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με το Υπουργείο παιδείας και εκτιμάται ότι την επόμενη σχολική χρονιά το  Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου θα είναι μια πραγματικότητα.
 
Ακούστε τι δήλωσαν στον Ηχώ 99,8 ο διευθυντής του σχολείου κ. Θοδωρής Μανουσάκης, η φιλόλογος κα Δέσποινα Βασαρμίδου και η μαθήτρια και πρόεδρος του 15μελούς Μαρία Τσαγκαράκη:


 
Η φώτο του βίντεο είναι από τη συνάντηση του διευθυντή, της καθηγήτριας και των μαθητών του σχολείου με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο εγχείρημα. Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν από μαθητικές κοινότητες άλλων σχολείων του νομού με τους αντίστοιχους Δημάρχους.