Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η τουριστική επένδυση της Minoan Group στη Σητεία

11:21 π.μ. - Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017
11:12 π.μ. - Δευ, 18/21/2017
Image: Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η τουριστική επένδυση της Minoan Group στη Σητεία

Επενδυτικά σχέδια που εκτιμάται ότι προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ δρομολογούνται στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο τα επόμενα χρόνια

 
Η συνεχής ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια και η άνοδος των επισκεπτών σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, έχουν οδηγήσει στην επανεκκίνηση τουριστικών έργων που χρονολογούνται στην προηγούμενη δεκαετία, ενώ παράλληλα έχουν προσελκυστεί και νέοι πολλά υποσχόμενοι επενδυτές., όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
 
Έτσι, σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον και η τουριστική επένδυση της βρετανικής Minoan Group στη Σητεία (Κάβο Σίδερο), η οποία έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς, λόγω της αναμονής έκδοσης των αδειών από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, δηλαδή πριν από 20 και πλέον χρόνια.
Μετά και την πρόσφατη απόρριψη της νέας προσφυγής στο Προεδρικό Διάταγμα που πολεοδομεί την έκταση των 25.0000 στρεμμάτων που έχουν μισθωθεί από τη Minoan από τη Μονή Τοπλού, η αδειοδότηση του έργου των 268 εκατ. ευρώ (που έχει ήδη ενταχθεί και στις διαδικασίες περί fast track) βρίσκεται στην τελική του ευθεία, καθώς, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Minoan κ. Ενγκλετον, δεν είναι πλέον εφικτό να γίνουν άλλες προσφυγές.
 
Σημειωτέον ότι η κάλυψη του οικοπέδου δεν θα ξεπεράσει το 0,5% της έκτασης, ήτοι 108.000 τ.μ., που θα αφορούν ξενοδοχειακή μονάδα και τουριστικές κατοικίες.