Σε τροχιά ολοκλήρωσης η πεντάστερη μονάδα της TUI στην Ιεράπετρα

9:43 π.μ. - Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019
09:08 π.μ. - Τετ, 14/43/2019
Image: Σε τροχιά ολοκλήρωσης η πεντάστερη μονάδα της TUI στην Ιεράπετρα

Θα λειτουργήσει το 2020

Στη φάση της ολοκλήρωσης μπαίνει η ξενοδοχειακή επένδυση της TUI στην Κρήτη. Πρόκειται για την κατασκευή του νέου «Robinson Club” στην Ιεράπετρα, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ομίλου αναμένεται να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2020. Η ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του πεντάστερου resort που διευρύνει την παρουσία του γερμανικού tour operator, έγινε στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του ομίλου για την ελληνική τουριστική αγορά.
 
Η επένδυση υπολογίζεται κατά τις πληροφορίες να αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η TUI εξαγόρασε τη θυγατρική του συνεργαζόμενου ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κατόχου του οικοπέδου στη θέση Άγιοι Τεσσαράκοντα το 2017. Το συγκρότημα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα είναι δυναμικότητας 350 δωματίων με 800 κλίνες, θα αποτελείται από ισόγεια ή διώροφα συγκροτήματα δωματίων και κεντρικό κτίριο κοινοχρήστων λειτουργιών και κοινόχρηστο περιβάλλοντα χώρο. Η λειτουργία του ξενοδοχείου είναι εποχιακή και εστιάζεται στους θερινούς μήνες.
 
Ειδικότερα ένα μέρος των συγκροτημάτων (double rooms και family rooms) πρόκειται να αναπτυχθούν γύρω από τη κεντρική πισίνα, ενώ τα υπόλοιπα συγκροτήματα των δωματίων (double rooms & deluxe suites και junior suites) θα προσφέρουν θέα στη θάλασσα. Το κεντρικό κτίριο θα είναι διώροφο με υπόγειο και εξυπηρετεί μόνο κοινόχρηστες λειτουργίες.
 
Η νέα μονάδα θα προστεθεί στα Robinson στην Κυλλήνη και την Κω, τα Robinson Club Kyllini Beach και Club Daidalos αντίστοιχα. Ο όμιλος, που αποτελεί το μεγαλύτερο tour operator στην Ευρώπη,  αυξάνει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων του στην Ελλάδα φτάνοντας στις 49 μονάδες, έχοντας φέτος προσθέσει έξι νέα ξενοδοχεία, όπως ανέφερε μετά από συνάντηση που είχε ο CEO της TUI Fritz Joussen με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με τον όμιλο εξάλλου, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς στα πακέτα της. «Η χώρα βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής και σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής της δραστηριότητας: στα ξενοδοχεία και στις κρουαζιέρες, στους tour operators και στις αεροπορικές εταιρίες” σημείωνε χαρακτηριστικά.
 
Φέτος δε αναμένει περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα, διαβλέποντας παράλληλα μεγάλη ζήτηση για διακοπές από όλες τις αγορές. Όπως εξήγησε τέλος, η τουριστική περίοδος χαρακτηρίζεται από μία μετακίνηση της ζήτησης από τη δυτική στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Ο όμιλος πάντως έχει πλέον να αντιμετωπίσει τις απώλειες που έχει προκαλέσει η καθήλωση των Boeing 737 max μετά τις δυο αεροπορικές τραγωδίες στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, με το τρίτο τρίμηνο να κλείνει με μείωση εσόδων κατά 144 εκατ. ευρώ και πτώση 46% στα κέρδη. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε πάντως κατά 3,7% σε ετήσια βάση σε 4,75 δισ. ευρώ.
 
Βίκυ Κουρλιμπίνη
 
Πηγή: Capital.gr