Σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης η επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

12:20 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020
12:12 μ.μ. - Δευ, 28/20/2020
Image: Σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης η επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Επιλεκτική η διαρροή - Τι απαντά η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Κατερίνα

Αναστάτωση επικρατεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας μετά και την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων σε , Υπουργείο Υγείας, 7η ΥΠΕ και άλλους αποδέκτες με την οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά του Διοικητή απέναντι σε εργαζόμενους αλλά και την έλλειψη των απαιτούμενων αδειών για τις εργασίες διαμόρφωσης χώρων του Νοσοκομείου λόγω Covid, κυρίως. Σε συνέχεια ωστόσο της επιστολής προέκυψε μια νέα, από τρία μέλη του συλλόγου που υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν για την επιστολή του συλλόγου και μάλιστα ζητούν την παραίτηση της προέδρου του Συλλόγου.

Η πρόεδρος κα Γεωργία Κατερίνα μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η επιστολή τους είχε συγκεκριμένους αποδέκτες και διευκρίνισε ότι δεν απέστειλαν την επιστολή τους σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και δεν γνωρίζουν πως, επιλεκτικά, διέρρευσε από κάποιον ή κάποιους. Επεσήμανε ότι φέτος λόγω της πανδημίας ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για το Νοσοκομείο όπως βέβαια γενικότερα στη χώρα. Υπήρξε όμως και μια νέα Διοίκηση, ένας νέος Διοικητής με τον οποίο η συνεργασία δεν είναι η καλύτερη δυνατή παρά τις προσπάθειες και την υπομονή που επέδειξε ο Σύλλογος σε αρκετά θέματα. Η υπομονή όμως εξαντλήθηκε μετά από την εκδικητική, προσβλητική αυταρχική συμπεριφορά του κ. Διοικητή. Δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενο « Γράψε μου σε ένα χαρτί ότι είσαι άχρηστος και παραιτήσου». Επιπλέον ο κ. Διοικητής προχωρά σε αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους χωρίς να έχει τις απαιτούμενες άδειες με ότι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια και ειδικότερα για τις οικοδομικές εργασίες χωροταξική διαμόρφωση κλπ υπάρχουν οι εποπτικοί μηχανισμοί που θα πρέπει να κάνουν έλεγχο εαν όσα γίνονται, γίνονται σωστά. Εμάς μας ενδιαφέρει η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων. Είχαμε και παλαιότερα μεταφέρει στον κ. Διοικητή τη δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του, δείξαμε υπομονή όμως δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη υπομονή, τόνισε η κα Κατερίνα

Τέλος αναφέρθηκε και στην επιστολή τριών εργαζομένων με την οποία κάνουν λόγο για « κατάχρηση εξουσίας και ψευδούς δημοσιεύματος από την πρόεδρο κατά του αναπληρωτή Διοικητή» με την οποία μάλιστα ζητούν την παραίτησή της υποστηρίζοντας ότι σφετερίζεται εξουσία και αρμοδιότητες, με την κα Κατερίνα να δίνει τη δική της απάντηση.

Ακούστε εδώ αναλυτικά