Σε σύσκεψη για το μεταφορικό ισοδύναμο καλεί η Περιφέρεια Κρήτης

7:09 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019
07:07 μ.μ. - Δευ, 01/09/2019
Image: Σε σύσκεψη για το μεταφορικό ισοδύναμο καλεί η Περιφέρεια Κρήτης

Τους παραγωγικούς και Αυτοδιοικητικούς φορείς του νησιού

"Καλούμε την επόμενη εβδομάδα τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς του νησιού, ώστε μέσα από τις αποφάσεις που θα λάβουμε όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε ξανά, να γίνει πράξη το μεταφορικό ισοδύναμο, ένα μέτρο αναπτυξιακό, ανταγωνιστικό για πολλές περιοχές που το δικαιούται το νησί μας", δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ανακοινώνοντας το σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την επαναφορά της πρότασης διεκδίκησης, ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο και στην Κρήτη, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο «μέσα από την ενότητα που σφυρηλατούμε, ώστε όλοι μαζί να το διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση". 
Νωρίτερα, τις θέσεις του για το θέμα εξέφρασε στον Περιφερειάρχη ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια και συνέχεια των σχετικών επαφών που κάνει αυτή την περίοδο για το θέμα. "Συζητήσαμε πρωτοβουλίες που μπορούν να οδηγήσουν στην εφαρμογή του μέτρου",τόνισε ο βουλευτής, αναφέροντας πως η εξαίρεση της Κρήτης είναι αντισυνταγματική. 
«Ο Περιφερειάρχης έχει προβει σε ενέργειες που αξιοποιήσαμε κοινοβουλευτικά, αλλά δεν εισακουστήκαμε και θα φέρουμε ξανά το θέμα στο προσκήνιο και είναι ευτύχημα που ο Σταύρος Αρναουτάκης ειναι ήδη στη φάση των πρωτοβουλίων για αυτό το συντονισμό των φορέων, προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται", τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.  
Στις δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη με τον οποίο υπήρξαν πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας των αυτοδιοικητικών για την ανάδειξη του προβληματος σε επίπεδο Ευρωπαικής Ένωσης. Συγκεκριμένα, πριν οκτώ χρόνια έφεραν το θέμα στο προσκήνιο σε ευρωπαικό επίπεδο ο κ. Αρναουτάκης αλλά και Δήμαρχοι των νησιών, διεκδικώντας από την Κομισιόν το μεταφορικό ισοδύναμο. 
«Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως ξεκινήσαμε μαζί του και με πολλούς Δημάρχους νησιών, για να γίνει η μελέτη αλλά λόγω της κρίσης δεν προχώρησε τότε. Τώρα, υπάρχει εξέλιξη και προφανώς η Κρήτη δικαιούται να επωφεληθεί από το μέτρο", σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.