Σε πρώτο πλάνο εργάτες γης και αγροτική οδοποιία από τον Α. Πανταζή στην ΚΕΔΕ

10:54 π.μ. - Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
10:10 π.μ. - Δευ, 26/54/2020
Image: Σε πρώτο πλάνο εργάτες γης και αγροτική οδοποιία από τον Α. Πανταζή στην ΚΕΔΕ

Είναι σημαντικό να είμαστε κοντά στο κέντρο λήψης αποφάσεων δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Στην Επιτροπή Ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής.

Η Επιτροπή αποτελείται από 35 μέλη, 8 Δήμαρχους και 27 αιρετούς, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων με αναγνωρισμένη εμπειρία στον χώρο του πρωτογενή τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προέδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Τζιαχρίστας Δημήτρης, πρώην Δήμαρχος Δομοκού και Αντιπρόεδρος ο κ. Τσιάκος Βασίλης Δήμαρχος Καρδίτσας. Έργο και αρμοδιότητες της επιτροπής είναι η επεξεργασία θεμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), η διαμόρφωση προτάσεων, η διαμόρφωση σχεδίων γνωμοδοτήσεων, δημιουργίας ή αλλαγής νομοθετημάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πρωτογενή τομέα. Αντιμετωπίζει τα τρέχοντα θέματα τα οποία αφορούν τομείς και δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Η επιτροπή συνεδριάζει μια φορά το δίμηνο ενώ έχει την δυνατότητα εκτάκτων συνεδριάσεων όταν προκύπτει κατεπείγων θέμα.

Σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι, είναι σημαντικό να είμαστε κοντά στο κέντρο λήψης αποφάσεων ακόμη και εάν ως έχουμε εισηγητικό χαρακτήρα υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για σημαντικές παρεμβάσεις. Πρόσθεσε ότι ήδη από πλευράς του υπάρχει ο σχεδιασμός για τα πρώτα , άμεσα ζητήματα που θα θέσει. Ένα από αυτά είναι εκείνο των εργατών γης και οι συνθήκες εργασίας αλλά και το τι προβλέπεται για τους αλλοδαπούς εργάτες γης από τρίτες χώρες. Ένα ακόμη είναι αυτό της αγροτικής οδοποιίας. Επιπλέον θα προτείνει την πρόσληψη ειδικευμένου εμπειρογνώμονα για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα μπορεί να επεξεργαστεί διάφορα θέματα και να προτείνει λύσεις για χρονίζοντα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. Ένα ακόμη είναι αυτό της αγροτικής οδοποιίας.